ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Ομορφιά, Πρόσωπο

Λεμφικό μασάζ: Τα οφέλη του στην ομορφιά και στην υγεία

Το λεμφικό μασάζ ή λεμφική αποστράγγιση ή λεμφοντραινάζ πρόκειται για μια θεραπεία που γίνεται με ήπιες και εξειδικευμένες κινήσεις στα σημεία του ανθρώπινου οργανισμού που έχουμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση λεμφαγγείων που στόχο έχει την αποσυμφόρηση της λέμφου και την αύξηση της λεμφικής ροής. Επιδρά αποτελεσματικά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος (με την αύξηση της ταχύτητας της λεμφικής ροής), στις διαταραχές του μεταβολισμού (με τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου απ΄το διάμεσο χώρο στο αίμα), στη χαλάρωση και στην ευεξία του οργανισμού.

Η αποτελεσματικότητα της είναι μεγάλη τόσο στην ιατρική (λεμφοιδήματα, μετατραυματικά και μετεγχειρητικά οιδήματα, πλαστική χειρουργική) όσο και στην αισθητική σώματος και προσώπου (σοβαρά δερματικά προβλήματα-ροδόχρους ακμή, ουλές, ρυτίδες, κυτταρίτιδα,τοπικό πάχος). Στην αισθητική σώματος τονώνει την μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην εξάληψη των οιδημάτων από τη συσσώρευση λίπους,με αποτέλεσμα την άμεση καταπολέμιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους,χαρίζοντας ανακούφιση στα βαριά και κουρασμένα πόδια. Στην αισθητική προσώπου σκοπό έχει πάντα να επανέλθει το δέρμα στην αρχική φυσική του κατάσταση, να καταπολεμηθεί η οποιαδήποτε συγκέντρωση ή κατακράτηση υγρών (που δημιουργεί το σύνηθες πρήξιμο στο πρόσωπο ή τις σακούλες στην περιοχή των ματιών),των ρυτίδων και της χαλάρωσης και να βελτιωθεί η υφή του ιστού διατηρώντας την λάμψη και φρεσκάδα του.

Το πλεονέκτημα της εφαρμογής της λεμφικής αποστράγγισης με τα χέρια είναι η ώθηση της λέμφου προς την κυκλοφορία της επιστροφής και η δραστηριοποίησή της κατα 20 φορές περισσότερο,γεγονός το οποίο μας χαρίζει α θαυμάσια αποτελέσματα αυτης της μεθόδου.Σε καμιά περίπτωση,η διαδικασία δεν είναι επιθετική.

Το λεμφικό χειροπρακτικό μασάζ υπόσχεται θαύματα στο αδυνάτισμα και στην κυτταρίτιδα ιδιαίτερα όταν συνδιαστεί και με άλλα μηχανήματα αισθητικής όπως cavitation, rf, κρυολιπόλυση,μεσοθεραπεία, lipolaser, ηλεκτροθεραπεία καθώς επίσης και με ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης.

Οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι ανάλογα με την περίπτωση 10-15.Οι 5 πρώτες καλό είναι να πραγματοποιηθούν στις πρώτες 10 μέρες για να ενεργοποιηθεί η λέμφος.Οι επόμενες 2-3 φορές την εβδομάδα και η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά. Να επιλέγεται επαγγελματίες που να κατέχουν πιστοποίηση παρακολούθησης σεμιναρίου λεμφικού μασάζ και να συμμετάσχουν στην ομάδα των ελλήνων λεμφοθεραπευτών γιατί λάθος τεχνικές οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα με κινδύνους στην υγεία.

Γράφει η αισθητικός και ιδιοκτήτρια του MP Medispa κα Παπαδήμα Μαρία

Previous ArticleNext Article