Καιρός, Μαγνησία

Με ένταση θα πλήξει η Σοφία τον Βόλο

Με ένταση αναμένεται να πλήξει τον Βόλο και τη Μαγνησία η “Σοφία” και για αύριο Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές.

Αρχικά νωρίς το πρωί της Πέμπτης περιμένουμε οι νεφώσεις να αυξηθούν από τα βορειοδυτικά με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους, με τις χιονοπτώσεις να φτάνουν μέχρι τα πεδινά, στον Βόλο αρχικά χιονόνερο ή ψιλό χιόνι. Τις μεσημεριανές ώρες αναμένουμε τις πιο πυκνές χιονοπτώσεις σε όλο τον νομό, ακόμη και στον Βόλο, και το απόγευμα στις Β. Σποράδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις και το πιθανότερο να εξαγγελθεί απαγορευτικό απόπλου.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, αλλά θα σταματήσουν πλήρως το πρωί της Παρασκευής 04/01 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Η χιονόστρωση στα πεδινά δεν θα ξεπεράσει τα 5-10 εκ κατά μέσο όρο, και τα 30 εκ στα ημιορεινά και ορεινά. Την Παρασκευή το πιθανότερο να επικρατήσει ολικός παγετός, δηλαδή η θερμοκρασία θα παραμείνει κάτω του μηδέν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στα Χάνια περιμένουμε τιμές κάτω από -10°C.

 

Previous ArticleNext Article