Εκπαίδευση, Εκπαίδευση - Παιδεία, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, ΠΑΙΔΙ, Τρίκαλα

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής για μαθητές/τριες Δημοτικού στα Τρίκαλα

Πόλος δράσης για την καινοτομία και τα τεχνολογικά επιτεύγματα μέσω της ρομποτικής καθίσταται ξανά ο Δήμος Τρικκαίων. Μετά την τεράστια άνθιση που γνώρισε ο κλάδος, κατόπιν της πρωτοβουλίας του Δήμου και της e-trikala να δωρίσουν 200 κιτ ρομποτικής στα σχολεία, έρχεται η ώρα των διαγωνισμών. Πρόκειται για τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Αυτός θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα προσέλευσης 10:00, στο κλειστό γυμναστήριο επί της οδού Κατσιμήδου, στα Τρίκαλα (https://goo.gl/QnJKeM).

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία) και «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες) καθώς και για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα «Smart Cities», πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων, σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς  WRO Hellas και STEM Robotics Academy.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών και για τις εγγραφές των ομάδων τους στον Περιφερειακό, προκριματικό του Πανελληνίου διαγωνισμού, στον δικτυακό τόπο https://wrohellas.gr/πανελλήνιος-διαγωνισμός-εκπαιδ-2019/.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Λεωνίδα Ανθόπουλο (τηλ. 2431351209) και με τον υπεύθυνο Θεσσαλίας κ. Μπαρά Γιάννη   (τηλ. 6936849735, john_baras@yahoo.com).

Previous ArticleNext Article