ΒΙΒΛΙΟ

Πέθανε η συγγραφέας Ρόζαμουντ Πίλτσερ

Στα 94 της χρόνια κι έπειτα από πολλές δεκαετίες συγγραφικής καριέρας έφυγε εχθές από τη ζωή η Ρόζαμουντ Πίλτσερ. Πολυγραφότατη, έγραψε κυρίως μυθιστορήματα, αλλά και διηγήματα και θεατρικά έργα.

Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ γεννήθηκε στην Κορνουάλη το 1924. Στη διάρκεια του πολέμου, από το 1943 ως το 1946, υπηρέτησε στο Γυναικείο Σώμα του Βρετανικού Ναυτικού. Τον Δεκέμβριο του 1946 παντρεύτηκε τον Σκοτσέζο ήρωα πολέμου Γκρέιαμ Πίλτσερ και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά· την ημέρα του θανάτου της είχε δεκατέσσερα εγγόνια και δεκαεπτά δισέγγονα.

Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή και δημοσίευσε το πρώτο της διήγημα σε ηλικία 18 ετών. Από τότε αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία. Τα πρώτα δέκα μυθιστορήματά της τα δημοσίευσε με το ψευδώνυμο Τζέιν Φρέιζερ και γρήγορα έγινε γνωστή και αγαπητή, κυρίως στο γυναικείο κοινό. Τα έργα της, που θεωρείται ότι εξύψωσαν το είδος του λεγόμενου «ρομαντικού μυθιστορήματος», έχουν πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Αποσύρθηκε από τη συγγραφή μετά το έργο της Winter Solstice [Χειμερινό ηλιοστάσιο] το έτος 2000, ωστόσο τα βιβλία της εξακολουθούν να διαβάζονται ως σήμερα. Το 2002 χρίστηκε αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί το Μαζεύοντας κοχύλια, ενώ είναι προγραμματισμένη η έκδοση του συνόλου της εργογραφίας της.

Previous ArticleNext Article