ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Δημοπρατείται έργο αγροτικής οδοποιίας μήκους 8,2 χλμ. στο Δήμο Καρδίτσας

Στη δημοπράτηση του έργου“Κατασκευή δικτύου πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Καρδίτσας” προϋπολογισμού 977.000€  προχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας με την προθεσμία υποβολής προσφορών να λήγει στις 6 Μαρτίου στις 15.00.

Το έργο που  εντάχθηκε στη Δράση «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του  Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 περιλαμβάνει εκτεταμένες παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους συνολικού μήκους 8,2 χλμ περίπου που εξυπηρετούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του Δήμου Καρδίτσας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να γίνουν επεμβάσεις (μέχρι και το στάδιο της ασφαλτόστρωσης) σε αγροτικούς δρόμους στη Δημοτική Κοινότητα Καρδιτσομαγούλας και τις Τοπικές Κοινότητες Αρτεσιανού, Παλαιοκκλησίου, Μητρόπολης, Γεωργικού, Αγ. Γεωργίου, Προδρόμου, Μυρίνης και Οικισμού Μαυρονερίου της Τ.Κ. Καλλιφωνίου,  που εξυπηρετούν πάνω από 20 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις .

Το έργο αποτελούσε σημαντική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς αναμένεται να συμβάλει στην ευκολότερη και ασφαλέστερη προσπελασιμότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων  στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, στην βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λπ.) και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

Previous ArticleNext Article