Εκλογές, Λάρισα

Ο Αντώνης Γκουντάρας ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει ξανά το Δήμο Αγιάς στις προσεχείς εκλογές

Αντώνης Γκουντάρας: Αφιέρωσα τη ζωή μου στην αυτοδιοίκηση

Την απόφαση του να διεκδικήσει για μια ακόμα φορά το δήμο Αγιάς, ανακοίνωσε χθες ο νυν δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας μπροστά σ’ ένα πολυπληθές ακροατήριο κατοίκων του Δήμου Αγιάς, αλλά και συνεργατών και φίλων.

Αιτιολογώντας την απόφαση του αυτή ο κ. Γκουντάρας τόνισε ότι η στιγμή είναι κρίσιμη για να εγκαταλείψει κανείς την προσπάθεια, τώρα που μετά από χρόνια ο Δήμος Αγιάς κατάφερε να εξορθολογήσει τα οικονομικά του, απορροφώντας τους κραδασμούς από την μετάβαση του Καλλικράτη, όταν οι πρώην δήμοι που συγκροτούν τον ενιαίο σημερινό δήμο Αγιάς, «φόρτωσαν» με οφειλές και υποχρεώσεις τα ταμεία.

«Καταφέραμε, με συστηματική δουλειά και χρηστή διαχείριση, αλλά κυρίως χάρη στη δική σας προσπάθεια, να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου δίνοντας έτσι μεγαλύτερο περιθώριο για καινούρια έργα και παρεμβάσεις, που βελτιώνουν τη ζωή μας. Καταφέραμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες ζημιές από τις θεομηνίες που απείλησαν περιουσίες και να φέρουμε σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τα συναρμόδια υπουργεία τεράστιες χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις σε έργα υποδομής στην περιοχή» είπε ο Δήμαρχος Αγιάς και συνέχισε: «Όταν αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου τα δάνεια, οι οφειλές προς τρίτους και οι αγωγές εναντίον του δήμου με οικονομικές διεκδικήσεις έφταναν περίπου τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα και μετά από συστηματική δουλειά, τα δάνεια του δήμου και οι οφειλές προς τρίτους δεν ξεπερνούν τα 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ αντιμετωπίζουμε ελάχιστες  πλέον αγωγές, αφού οι περισσότερες έχουν εξοφληθεί»

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο κ. Γκουντάρας εκτίμησε ότι ο Δήμος Αγιάς έχει όλες τις προϋποθέσεις για να δομήσει ένα καλύτερο μέλλον και να πρωταγωνιστήσει στις εποχές που έρχονται. «Είμαστε όμως – τόνισε – σ’ ένα κρίσιμο μονοπάτι. Για να δημιουργήσουμε καλύτερες προοπτικές για το Δήμο μας στα χρόνια που έρχονται, πρέπει όσα χτίσαμε μέχρι τώρα, να μείνουν όρθια. Πρέπει οι κατακτήσεις μας να προστατευτούν».

«Ζούμε σε μια εποχή – είπε ο κ. Γκουντάρας – που οι εύκολες λύσεις βαφτίζονται «πολιτική». Σε μια εποχή που εμφανίζονται κάποιοι «απλοϊκοί σωτήρες», με αγαθές προθέσεις, αλλά χωρίς γνώση και συναίσθηση του κινδύνου. Αλλά και κάποιοι λαϊκιστές που νομίζουν ότι μ’ ένα μαγικό ραβδί μπορούν να αλλάξουν το τοπίο, επειδή προφανώς θεωρούν τους εαυτούς τους ικανούς. Τους ενημερώνουμε ότι χρειάζεται δουλειά. 24 ώρες το 24ωρο, σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο στόχο. Εγώ αφιέρωσα τη ζωή μου, για να μάθω, να μπορώ να αποδίδω, να είμαι εκεί τη στιγμή που πρέπει, όπως πρέπει, με το μήνυμα που εκφράζει τους ανθρώπους που υπηρετώ. Οι λύσεις στα προβλήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό. Όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς σε όλα τα επίπεδα. Στην επιλογή των συνεργατών, στην απόφαση, στη συνεργασία. Για να υπάρξει αποτέλεσμα στην αυτοδιοίκηση, δε φτάνει να έχεις καλές προθέσεις. Είναι απαραίτητο, αλλά δεν φτάνει. Πρέπει να έχεις γνώση όλων των παραμέτρων. Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, για τους συσχετισμούς δυνάμεων, για τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σου»

Ο Αντώνης Γκουντάρας έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο έργο που παρήχθη στο Δήμο Αγιάς, αλλά και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες στη διάρκεια της τελευταίας θητείας. Μεταξύ άλλων  αναφέρθηκε στον αγροτοδιατροφικό τομέα, όπου τόνισε ότι παράλληλα με τις παρεμβάσεις στήριξης των Αγροτών και των Συνεταιρισμών,  ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τη δημιουργία του Φράγματος «Μπελμά» το οποίο θα εξασφαλίσει επιπλέον 5 εκατ. κυβικά μέτρα νερού στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής.  Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τις μελέτες του φράγματος στην Ποταμιά. Ενώ αυτή την ώρα γεμίζει η λιμνοδεξαμενή στο Καστρί, έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΤΟΕΒ. Νέα αρδευτικά έργα και βελτιώσεις – επεκτάσεις στα υπάρχοντα γίνονται στης περιοχές του Ομολίου, του Στομίου και του Παλιοπύργου.  Ολοκληρώθηκαν δίκτυα ύδρευσης  και αποχέτευσης, υλοποιούνται αυτή την ώρα αντίστοιχα έργα και παράλληλα έχουν ενταχθεί και δημοπρατηθεί υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλες σχεδόν τις τοπικές Κοινότητες. Για την παραλιακή ζώνη δημοπρατήθηκαν: τρείς γέφυρες και τέσσερις πεζογέφυρες, η αντικατάσταση όλου του ασφαλτοτάπητα με συνοδά έργα διευθέτησης ομβρίων, η αποκατάσταση των ζημιών στα τρία λιμάνια και βρίσκεται στη φάση της αρχιτεκτονικής μελέτης η συνολική Ανάπλαση της παραλίας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Επίσης 10 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκαν για την οδική σύνδεση Σκλήθρου Κεραμυδίου. Για την πόλη της Αγιάς: εντάχθηκε το νέο Δημαρχείο, προχωράει η αξιοποίηση των κτιρίων του γηροκομείου και η μετατροπή του σημερινού Δημαρχείου σε βιβλιοθήκη, ενώ έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος για το κτίριο «Αντωνίου». Ανακατασκευάζονται, το κλειστό γυμναστήριο και το γήπεδο ποδοσφαίρου. Δημοπρατήθηκε η κατασκευή των εισόδων (Λαρίσης και Αγιοκάμπου) και ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι: Νερόμυλοι – Αγιά, Σφαγεία – Βιολογικός. Εντάχθηκε στο μέτρο ενεργειακής αναβάθμισης το λυκειακό συγκρότημα, χρηματοδοτήθηκαν άμεσες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο 1ο Δημοτικό και κατατίθεται τις επόμενες μέρες για χρηματοδότηση και η αναβάθμιση του Γυμνασίου. Τέλος, πλήρης μελέτη για την ανάπλαση και διευθέτηση του κεντρικού ρέματος της Αγιάς υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Είναι κρίσιμο, το έργο αυτό να προχωρήσει. Να ολοκληρωθεί και να δώσει στην περιοχή την αναπτυξιακή πνοή που χρειάζεται, σε μια περίοδο με πολλές δυσκολίες, αλλά και πολλές ευκαιρίες» είπε ο δήμαρχος Αγιάς και κατέληξε: «Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητώ και πάλι τη στήριξη σας για την επόμενη περίοδο. Ζητώ να συνεχιστεί αυτός ο δεσμός εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεσμεύομαι να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο που πορευτήκαμε μαζί: Στο δρόμο της συνέπειας, της διαφάνειας και της σκληρής δουλειάς που φέρνουν την ανάπτυξη. Που κάνουν τις ζωές μας καλύτερες»

Previous ArticleNext Article