ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Επιτυχημένη Εκδήλωση της Σύνθεσις “Ο Τόπος μας στην Ψηλότερη Κορυφή”

Με ιδιαίτερη επιτυχία, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ξενοδοχείου Valis στην Αγριά, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, η εκδήλωση της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις με θέμα «Ο Τόπος μας στην Ψηλότερη Κορυφή». Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, Προέδρου της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, με αφορμή το ξεκίνημα της ελληνικής αποστολής για το Έβερεστ του ΕΟΣ Βόλου «Αποστολή Ψηλό Βουνό 2019», στο οποίο συμμετέχουν ο κ. Νίκος Μαγγίτσης και η κα Αλίκη Αναστασοπούλου. Ουσιαστικά, η εν λόγω αποστολή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έχει ως στόχο η κα Αναστασοπούλου να είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, αλλά και ο κος Μαγγίτσης να είναι ο πρώτος Έλληνας που θα ανέβει για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη κορυφή του Έβερεστ. Αξίζει, φυσικά, να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκος Μαγγίτσης έχει κατακτήσει τις επτά ψηλότερες κορυφές του κόσμου, το γνωστό -για τους μυημένους  με το αντικείμενο- “seven summit”.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «[…] η κοινωνία μας, όλη αυτή τη μακρά περίοδο της κρίσης, έχει βρεθεί σε μία κατάσταση όπου πέρα από τα οικονομικά δεδομένα έχουν κλονιστεί αρχές, αξίες και σταθερές. Η προσπάθεια, λοιπόν, για να ξεφύγουμε από αυτή την πολυδιάστατη κρίση, ως κοινωνία, δεν προϋποθέτει μόνο οικονομικές πολιτικές. Απαιτεί και παραδείγματα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η αποστολή της σημερινής μας εκδήλωσης. Παράδειγμα που στοχεύει σε ένα επίτευγμα που ξεπερνά τα στενά όρια της καθημερινότητάς μας και της τοπικής μας κοινωνίας. Παράδειγμα εργατικότητας, προετοιμασίας, σχεδιασμού, συνεργασίας, αφοσίωσης, και προσήλωσης για το μεγάλο στόχο. Παράδειγμα υγιούς επιμονής σε μία πορεία που ξεκινά από τον τόπο μας ως την υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Τέτοια παραδείγματα είναι σημαντικά για την κοινωνία μας και πρέπει να μπολιάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα. Αποτελούν έμπνευση για μεγάλους στόχους, για μεγάλες προσπάθειες και για μεγάλες πορείες. Άλλωστε, είναι πολλές οι κορυφές που πρέπει να κατακτήσουμε για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση […]».

Το λόγο στη συνέχεια είχε ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Σαράτσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «[…] σε μια εποχή κρίσης είναι τόσο απαραίτητο να θέτουμε πρότυπα θετικά και να βάζουμε υψηλούς στόχους. Σήμερα λοιπόν μαζευτήκαμε για να τιμήσουμε την ελληνική αποστολή του ΕΟΣ Βόλου για την κατάκτηση του υψηλότερου των βουνών, που αποτελεί για μας τους υπόλοιπους ένα παράδειγμα προς μίμηση. Υψηλοί στόχοι, προετοιμασία, προσπάθεια, συνεργασία, επίτευξη. Παράδειγμα για όλους και ειδικά για τους νέους, αποτελούν και τα μέλη της αποστολής, που με την επιμονή τους θέλουν να υπερνικήσουν τον σωματικό κόπο και πόνο και να σηκώσουν την ελληνική σημαία στην κορυφή, συμβολίζοντας έτσι την νίκη του πνεύματος έναντι της ύλης. Θέληση, προπόνηση, ψυχολογική και σωματική κατάσταση, πόνος, κρύο, ανάσα, απογοήτευση, κουράγιο, πείσμα, αλληλεγγύη, κίνδυνος, ζωή, θάνατος. Όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει ένας ορειβάτης σε μια τόσο δύσκολη αποστολή. Τόσο προσωπικά αλλά και σαν εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας θα ήθελα να εκφράσω ένα ευχαριστώ στους συμμετέχοντες Νίκο Μαγγίτση και Αλίκη Αναστασοπούλου για την έμπνευση που μας προσφέρουν ήδη πριν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Να τους ευχηθώ καλή δύναμη και να νικήσουν τις όποιες δυσκολίες θα συναντήσουν ώστε με πίστη να καταφέρουν το στόχο τους. Και να θυμούνται σε κάθε βήμα τους ότι τους συντροφεύουμε όλοι εμείς που πιστεύουμε στη νίκη τους και προσευχόμαστε γι αυτούς. Ο κ Νίκος Μαγγίτσης έχει ήδη κατακτήσει το Έβερεστ και του ευχόμαστε να είναι ο πρώτος έλληνας που θα το κατακτήσει 2 φορές. Στην κ Αλίκη Αναστασοπούλου ευχόμαστε να είναι η πρώτη ελληνίδα που θα το κατακτήσει. Τους ευχόμαστε ολόψυχα λοιπόν να είναι ευλογημένοι (όπως λένε οι ορειβάτες) και να τα καταφέρουν. Να ευχαριστήσω επίσης την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις και τον πρόεδρο κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την σημερινή εκδήλωση και την ευκαιρία που μας δίνουν να ευχηθούμε στην Ελληνική Αποστολή καλή επιτυχία. Να ευχαριστήσω τέλος και τους χορηγούς που χάρη σε αυτούς γίνεται πραγματικότητα ένα τέτοιο εγχείρημα […]».

Με τη σειρά τους ο κ. Νίκος Μαγγίτσης και η κα Αλίκη Αναστασοπούλου ανέπτυξαν το σχεδιασμό, τις λεπτομέρειες, το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους της αποστολής τους. Μία αποστολή με σκοπό, όπως σημείωσαν τα μέλη της αποστολής, «[…] να βρεθούμε στην ψηλότερη οροσειρά του πλανήτη μας, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις και τις δεξιότητές μας στο εξαιρετικά μεγάλο υψόμετρο και να αποκομίσουμε γνώσεις και εμπειρίες που θα προάγουν την ελληνική ορειβασία ακόμη περισσότερο […]». Ο στόχος, λοιπόν, είναι η κορυφή του Έβερεστ στα 8.848 μέτρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εγχειρήματος, η αποστολή ξεκινά από την Αθήνα την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, και θα επιστρέψει στα τέλη Μαΐου στην Ελλάδα. Η αποστολή, όπως σημειώθηκε, είναι αφιερωμένη στον Λουκά Γιαννακούλη (1960-2013), έναν άνθρωπο που αγαπούσε τα βουνά πολύ και ήταν ο νεότερος Έλληνας που ανέβηκε το 1985 στην οροσειρά των Ιμαλάϊων στο πλαίσιο της 1ης Ελληνικής αποστολής στο Αnnapurna. Παράλληλα, μέσα από την αποστολή, τα μέλη της θέλουν να περάσουν και ένα μήνυμα για τον αυτισμό, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την Άδα Σταματάτου – μέσα από την ιστοσελίδα της στο Facebook «Η ζωή μου με τον Γιάννη» επικοινωνεί με έναν πολύ όμορφο τρόπο πώς είναι η ζωή με τον 20χρονο αυτιστικό γιο της- και όλες τις μανούλες που ανεβαίνουν καθημερινά το δικό τους «βουνό». Μετά την ολοκλήρωση της  εκδήλωσης, ο κ. Νίκος Μαγγίτσης και η κα Αλίκη Αναστασοπούλου ευχαρίστησαν τους χορηγούς τους (Vechro, Πόκας, Globalis, TihioRace, ΕΨΑ, Siouras, DTMH technologies, Endeavor Greece) και ανέφεραν πως «[…] όλη η Αγριά μια παρέα στην πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος. Μας γεμίσατε αγάπη, ευχές και θετική ενέργεια, σας ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά! Ψιτ ψιτ, Everest… ερχόμαστε!».

Previous ArticleNext Article