Ειδήσεις, Κόσμος

Καίγεται η Παναγία των Παρισίων

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, στο Παρίσι.
Το γεγονός έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία, ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει εκτιμηθεί η έκταση των ζημιών. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19:50 (ώρα Ελλάδας) και ενδεχομένως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο.
Το τηλεοπτικό κανάλι France 2 μετέδωσε ότι η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα». Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα. Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτίριο, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με το BBC η περιοχή γύρω από το κτίριο έχει εκκενωθεί.
Η δήμαρχος Παρισιού, Αν Χινταλγκό, με μήνυμά της στο Twitter έκανε λόγο για «τρομερή φωτιά» ενώ κάλεσε τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας να σεβαστούν τις οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση κατέρρευσε τμήμα της οροφής του ναού.
Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC
Πηγή: www.lifo.gr
Previous ArticleNext Article