Εκλογές, Εκπαίδευση - Παιδεία

Παγκόσμια διάκριση για Ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής με επικεφαλής τη Μαργαρίτα Γερούκη

Με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία(www.worldsexology.org) θα τιμηθεί το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμά «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις» www.frixos.weebly.com Το πρόγραμμα που αφορά την πρώιμη σχολική ηλικία, σχεδιάστηκε από ομάδα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε η επικεφαλής της ομάδας των εκπαιδευτικών κα Γερούκη Μαργαρίτα, πρώην Σχολική Σύμβουλος και υποψήφια για τις Ευρωεκλογές με το ΠΟΤΑΜΙ, η τελική επιλογή ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία καθώς στην κατηγορία του βραβείου (ατομικές συμμετοχές και ΜΚΟ) υπήρχαν 19 συμμετοχές από διάφορες χώρες του κόσμου, από ανθρώπους με μεγάλη αναγνώριση στο χώρο της σεξουαλικής εκπαίδευσης. Η δουλειά της ελληνικής ομάδας υπήρξε εντυπωσιακή!

Το βραβείο θα παραλάβουν τον Οκτώβριο στο Μεξικό κατά την τελετή έναρξης του 24ου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία, οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Γερούκη Μαργαρίτα, Βιταλάκη Έλενα, Τριαματάκη Αθηνά, Μαυράκη Δέσποινα και η εικονογράφος: Πέγκυ Φούρκα.

Η παγκόσμια αυτή αναγνώριση ενισχύει την επιχειρηματολογία για συστηματική υλοποίηση προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής στην Ελλάδα.  

Previous ArticleNext Article