Ειδήσεις, Κόσμος

Κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Τρεις νεκροί στη νότια Γαλλία

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τρεις Γάλλοι, δύο άνδρες και μία γυναίκα έπεσαν στη θάλασσα για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα τη χώρα, όμως η θάλασσα ήταν τόσο κρύα και φέρεται να υπέστησαν καρδιακή ανακοπή!

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 70 και 75 ετών αντίστοιχα και μια γυναίκα ηλικίας 62 ετών.

Στο μεταξύ, οι αρχές έχουν κηρύξει σε 58 διαμερίσματα στη Γαλλία «πορτοκαλί συναγερμό» με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει σήμερα τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ την Παρασκευή αναμένεται να αγγίζει τους 45 Βαθμούς Κελσίου.

elvetia-zesti-dyo
Η παραλία στη λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία γέμισε κόσμο!
gallia-zesti-dyo
Παρίσι: Όλοι αναζητούν λίγη δροσιά
 
dania-zesti-ena__2_
Στη Δανία μικροί και μεγάλοι βουτούν στην συνήθως παγωμένη θάλασσα για να δροσιστούν
Heat wave grips parts of Europe

Για ένα τριήμερο «κόλαση» στην Ευρώπη προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι καθώς εκτιμούν ότι τα 24ωρα που ακολουθούν θα καταγραφούν θερμοκρασίες που θα καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που συνήθως σημειώνονται είτε στα τέλη Ιουλίου είτε τον Αύγουστο.

Η εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αφορά την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Ελβετία.

europe-heat-pic

Στο Παρίσι, οι αρμόδιοι δημιούργησαν δροσερούς χώρους σε δημοτικά κτίρια, άνοιξαν τις πισίνες για βραδινή κολύμβηση και εγκατέστησαν επιπλέον βρύσες, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται ότι θα κυμανθούν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Οι διαγωνισμοί για το απολυτήριο γυμνασίου αναβλήθηκαν μέχρι την επόμενη εβδομάδα, οι ΜΚΟ μοιράζουν νερό σε άστεγους και οι πωλήσεις ανεμιστήρων έχουν αυξηθεί.

Πηγή:protothema.gr

Previous ArticleNext Article