Ειδήσεις, Ελλάδα

Τραγωδία στη Χίο: Έπεσε μπασκέτα και σκότωσε 19χρονο

Ένα παιχνίδι μπάσκετ κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία το βράδυ της Κυριακής – Έρευνα για το ποιος αμέλησε να συντηρήσει την μπασκέτα στη Δασκαλόπετρα – Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος του νησιού – Ο άτυχος νέος από το Μαρούσι έκανε διακοπές στη Χίο

Δεκαετίες ολόκληρες πέρασαν χωρίς κανείς από τους αρμόδιους των δημοτικών υπηρεσιών της Χίου να αναρωτηθεί για το επίπεδο ασφαλείας του μικρού γηπέδου στη Δασκαλόπετρα της Χίου και κυρίως να αντιμετωπίσει τις προφανείς κακοτεχνίες που κόστισαν τη ζωή σε ένα 19χρονο Ελληνόπουλο, ενώ έπαιζε μπάσκετ το βράδυ της Κυριακής.

Από τις πρώτες εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν προκύπτει ότι η μπασκέτα στο γηπεδάκι της Χίου ήταν πρόχειρα τοποθετημένη και ανεπαρκώς συντηρημένη. Οι πραγματογνώμονες αναμένεται να εστιάσουν την προσοχή τους στη βάση της μπασκέτας, η οποία ήταν στερεωμένη σε βάθος ελάχιστων εκατοστών μέσα στο έδαφος.

basket1

Ο 19χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας έμενε στην Αθήνα και έκανε τις διακοπές του στη Χίο. Ο νεαρός διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο της περιοχής, δίχως ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν ήταν με παρέα ή με συγγενείς του.

Μετά και την επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι αναζήτησης προκειμένου να διαπιστώσουν ποια χρονολογία τοποθετήθηκε η μπασκέτα, επί ποιας δημοτικής αρχής, με ευθύνη ποιου εργολάβου και αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας. Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο του τραγικού περιστατικού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την τραγωδία, περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες.

Για την υπόθεση συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο αστυνομικό τμήμα Χίου. Στη συνέχεια ο δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος.

basket3
basket2

Πηγή: politischios.gr

Previous ArticleNext Article