top, Αυτοκινητο

ΟΔΔΥ: BMW 330xd και Mercedes S400 CDi από 3.500 ευρώ!

Όσοι βρίσκονται στο νομό Θεσσαλίας για διακοπές ή μένουν εκεί καλό θα είναι να δουν την δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στις 28 Αυγούστου η οποία περιλαμβάνει αρκετές ευκαιρίες σε άκρως δελεαστικές τιμές.

Οι τιμές εκκίνησης για τα αυτοκίνητα ξεκινούν από τα 300 ευρώ ενώ για τα δίκυκλα από τα 150 ευρώ.

Η διακήρυξη της ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Στις 28/08/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. θα διεξαχθεί στην αίθουσα δημοπρασιών, στον 1ο όροφο του Τελωνείου Λάρισας (Φαρσάλων 21) προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν (α) οκτώ αυτοκίνητα για κυκλοφορία, (β) ένα φορτηγό άνω των 4 τόνων για κυκλοφορία, (γ) δύο ομαδικές κατηγορίες Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) κοινοτικής και μη κοινοτικής προέλευσης, (δ) μία ομαδική κατηγορία δικύκλων για διάλυση μη κοινοτικής προέλευσης και (ε) ένα λεωφορείο για διάλυση άνω των 3,5 τόνων του Τελωνείου Λάρισας, τα οποία βρίσκονται στην αποθήκη φύλαξης τροχοφόρων στο 7ο χλμ. Λάρισας-Συκουρίου, επιπλέον, (στ) δώδεκα αυτοκίνητα για κυκλοφορία, (ζ) επτά δίκυκλα για κυκλοφορία και (η) δύο ομαδικές κατηγορίες Ο.Τ.Κ.Ζ. κοινοτικής και μη κοινοτικής προέλευσης, τα οποία φυλάσσονται στο Τελωνείο Βόλου, (θ) μια ομαδική κατηγορία Ο.Τ.Κ.Ζ. κοινοτικής προέλευσης, η οποία βρίσκεται στο Τελωνείο Πρέβεζας και (ι) μία ομαδική κατηγορία Ο.Τ.Κ.Ζ. κοινοτικής προέλευσης και ένα Ο.Τ.Κ.Ζ. μη κοινοτικής προέλευσης, τα οποία φυλάσσονται στο Τελωνείο Μέρτζανης Ιωαννίνων, με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε. και έκδοση Α.Ε.Π.Ο. με τιμές εκκίνησης αυτές που αναγράφονται στη διακήρυξη.»

Μεταξύ των αυτοκινήτων που θα δημοπρατηθούν στις 28 Αυγούστου ξεχωρίζει μια BMW 330 XD με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2007 και τιμή εκκίνησης τις 3.500 ευρώ!

To συγκεκριμένο τετρακίνητο μοντέλο κινείται από έναν 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 230 ίππων και οι τιμές διάθεσης αντίστοιχων μεταχειρισμένων μοντέλων στην ελληνική αγορά ξεκινούν από 18.500 ευρώ.

Η τιμή της BMW 330xd ως καινούριο το 2007 ξεπερνούσε τις 70.000 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά μια λιμουζίνα με πετρελαιοκινητήρα σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή τότε μια S400 CDi με τιμή εκκίνησης τις 3.500 ευρώ προφανώς και θα τον ικανοποιήσει.

Οι τιμές εκκίνησης για ένα αντίστοιχο μοντέλο που κινείται από έναν 4λιτρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 250 ίππων στην αγορά ξεκινούν από τις 9.000 ευρώ.

Επειδή ο χειμώνας είναι μπροστά μας και τα τετρακίνητα μοντέλα θα έχουν και πάλι την τιμητική τους ένα Jeep Cherokee Renegade Diesel μοντέλο του 2003 αναμένεται να προσελκύσει τους λάτρεις της φύσης, κυνηγούς ή ιδιοκτήτες σκαφών καθώς η τιμή εκκίνησης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου έχει οριστεί στις 2.000 ευρώ.

To Jeep Cherokee Renegade Diesel στην αγορά πωλείται έναντι 9.900 ευρώ και κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,8 λίτρων και απόδοσης 163 ίππων.

Αν τώρα κάποιος θέλει βενζινοκίνητο Jeep Cherokee 3,7 λίτρων τότε μπορεί να το «χτυπήσει» στη δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 1.500 ευρώ…

Δύο VW Polo κοσμούν στην λίστα της δημοπρασίας του πρώην ΟΔΔΥ τα οποία επίσης αναμένεται να προσελκύσουν αρκετούς καταναλωτές.

Το πρώτο είναι μοντέλο του 2003 και έχει τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο της δημοπρασίας είναι μοντέλο του 1999 και έχει τιμή εκκίνησης τα 300 ευρώ.

Οι τιμές για το σχετικά νεότερο Polo στην αγορά κυμαίνονται μεταξύ 2.000 και 3.000 ευρώ ενώ για το παλαιότερο οι τιμές ξεκινούν από τα 1.400 ευρώ.

Τέλος εντύπωση μας προκάλεσε πως στη λίστα της δημοπρασίας υπάρχει και ένα Mazda 3 μοντέλο του 2005 με τιμή εκκίνησης τα 800 ευρώ.

Ο λόγος προφανώς έχει να κάνει με τον κυβισμό του κινητήρα (2.000 κ.εκ.). Ωστόσο κάποιο αντίστοιχο μοντέλο στην αγορά ως μεταχειρισμένο κοστίζει πάνω από 4.000 ευρώ οπότε αμέσως η τιμή εκκίνησης καθιστά το Mazda 3 ευκαιρία…

Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της δημοπρασίας έχουν τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ έως και 700 ευρώ και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Toyota Avensis, Toyota Corolla, Citroen C3, Ford Focus diesel, Opel Vectra, BMW 316i και ένα Hyundai Coupe.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη της διακήρυξη της ΑΑΔΕ για τη δημοπρασία οχημάτων στις 28 Αυγούστου.

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:

αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.

αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.

αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.

Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόποσες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:

βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.

ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.

βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.

βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους πριν από τη δημοπρασία.

Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως.

Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Πηγή: carpress.gr

Previous ArticleNext Article