Ειδήσεις, Κόσμος

Σοκ: Μητέρα έσφαξε τον 12χρονο γιο της

Στο θολωμένο μυαλό της της 40χρονης μητέρας βρίσκονται οι απαντήσεις για τον θάνατο του 12χρονου γιου της που άφησε την τελευταία του πνοή βίαια και βασανιστικά. Η εικόνα που αντίκρισε ο σύζυγος και πατριός, όταν κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα της οικογένειας στο Γέρι στην Κύπρο, δύσκολα θα μπορούσε να περιγραφεί με τρόπο που δεν θα προκαλούσε τρόμο. Η μητέρα, ξαπλωμένη στο χολ πνιγμένη στο αίμα, ενώ στο υπνοδωμάτιο βρισκόταν ο γιος της, του οποίου λίγη ώρα νωρίτερα είχε πάρει τη ζωή που του είχε χαρίσει πριν 12 χρόνια. Οι πυροσβέστες που άνοιξαν το κλειδωμένο διαμέρισμα, το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν για το παιδί ήταν να σκεπάσουν το κεφάλι του με ένα ύφασμα και να καλέσουν ασθενοφόρο για να μεταφέρουν τη μητέρα στο νοσοκομείο.

Τρία μαχαίρια

Η 40χρονη, που κατάγεται από το Καζακστάν, αντιμετώπιζε σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία ωστόσο δεν θα μπορούσαν να κάνουν κανένα να σκεφθεί ότι θα την οδηγούσαν στη σφαγή του παιδιού της. Άτομα που γνωρίζουν την οικογένεια ανέφεραν στον «Π» ότι η γυναίκα βρισκόταν υπό παρακολούθηση γιατρού και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη που τη βασάνιζε. Η παρουσία και η βοήθεια του 52χρονου αστυνομικού συζύγου της ήταν αυτή που ισορροπούσε τα πράγματα. Το παιδί, που είχε αποκτήσει η γυναίκα από προηγούμενο γάμο, είχε βρει έναν πραγματικό πατέρα, οποίος φρόντιζε την κάθε ανάγκη του. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της 40χρονης παρουσίαζε επιδείνωση και φαίνεται πως είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του παιδιού της και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Στο μπάνιο βρέθηκαν τρία μεγάλα μαχαίρια, τα οποία φαίνεται να είχε επιλέξει για το αποτρόπαιο εγχείρημά της. Παραλήφθηκαν μαζί με άλλα τεκμήρια που θα συνθέσουν το παζλ των ερευνών.

Στο λαιμό

Το παιδί είχε τουλάχιστον μια βαθιά μαχαιριά στον λαιμό, η οποία φαίνεται να ήταν και η μοιραία. Είχε ακόμα μαχαιριές και σε άλλα μέρη του σώματος του, μεταξύ των οποίων και στο στήθος. Με δεδομένο ότι ο 12χρονος ήταν ιδιαιτέρως ανεπτυγμένος για την ηλικία του και εκ πρώτης όψεως δεν φάνηκε να έχει αμυντικά τραύματα, εικάζεται πως ίσως να μαχαιρώθηκε την ώρα που κοιμόταν. Η μητέρα μετά φαίνεται να πήρε το παιδί αγκαλιά και να επιχείρησε να αυτοκτονήσει με το ίδιο μαχαίρι. Είχε μαχαιριές στον λαιμό και στην κοιλιά, οι οποίες ωστόσο δεν ήταν θανατηφόρες. Όταν τη βρήκε ο σύζυγος της στο διαμέρισμα ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις της. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και, όπως ανέφεραν οι γιατροί, διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή της.

Ναι, εγώ τον σκότωσα

Στο νοσοκομείο η γυναίκα φαίνεται να μπόρεσε να πει στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί ότι αυτή σκότωσε το παιδί, χωρίς όμως να δώσει κάποια σαφή εξήγηση. Το διαμέρισμα επισκέφθηκαν για αυτοψία οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, οι οποίοι θα διενεργήσουν και τη νεκροτομή στον 12χρονο. Τη σκηνή επισκέφθηκαν ο βοηθός αρχηγός Δημήτρης Δημητρίου μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Λευκωσίας Γ. Χαραλάμπους και τον επικεφαλής του ΤΑΕ Ν. Σιάηλο. Τους αστυνομικούς ενημέρωσε, παρά το σοκ που είχε υποστεί, ο 52χρονος σύζυγος και πατριός. Ανέφερε πως περίπου στις 2:10 μ.μ. προσπάθησε να μπει στο διαμέρισμα αλλά δεν μπόρεσε γιατί η πόρτα είχε κλειδιά από την εσωτερική πλευρά. Αφού δεν ανταποκρινόταν ούτε η γυναίκα ούτε το παιδί, αποφάσισε να καλέσει την Πυροσβεστική. Κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμα από το παράθυρο, και βρέθηκαν μπροστά σε ένα πραγματικό σφαγείο. Η γυναίκα όταν το επιτρέψει η κατάσταση της θα εξεταστεί και από ψυχίατρο, ενώ η Αστυνομία, καθήκοντος, εξετάζει υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Πηγή: politis.com.cy

Previous ArticleNext Article