top, ΒΙΒΛΙΟ, ΠΑΙΔΙ

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε: “Ο Ναπολέων αρπάζει… κρύο” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ο Ναπολέων αρπάζει κρύο είναι ένα παραμύθι για παιδιά 3 ετών και πάνω και ανήκει στην εικονογραφημένη σειρά των εκδόσεων Διόπτρα  ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ. Ο πρωταγωνιστής των ιστοριών είναι ένα χαρούμενο γουρουνάκι που ζει διασκεδαστικές περιπέτειες και μαθαίνει στα παιδιά τον κύκλο των εποχών.

Ο Ναπολέων λοιπόν έχει αρπάξει… κρύο! Τουλάχιστον έτσι άκουσε να λέει η μαμά του… Φτερνίζεται τόσο δυνατά που όλα τα πράγματα στο σαλόνι πετάγονται στον αέρα! «Μπορώ να αρπάξω το κρύο;» αναρωτιέται ο Ναπολέων. «Αυτό σημαίνει ότι είμαι σούπερ ήρωας!», σκέφτεται, είναι όμως;

Ένα διασκεδαστικό παραμύθι που τα παιδιά θα μείνουν καθηλωμένα, ως το τέλος του και θα ζητήσουν να το διαβάσετε ξανά και ξανά, ιδιαίτερα αν ξέρετε να «φτερνίζεστε» δυνατά.

Το μικρό γουρουνάκι με ένα του αψού κατάφερε να τα σηκώσει όλα στον αέρα. Λέτε να είναι όντως σούπερ ήρωας; Περπατώντας στην ιστορία τα μικράκια θα κατανοήσουν το πόσο σημαντικό είναι να προφυλασσόμαστε από το κρύο, αλλά και να είμαστε προσεχτικοί να μην κολλήσουμε τους φίλους μας με το κρύωμά μας.

Κατάλληλο για την τάξη και το σπίτι, για να πάτε με το μικράκι σας ένα βήμα παρά πέρα, γνωρίζοντας την εποχή του φθινόπωρου, τα κρυολογήματα που φέρνει, το σωστό τρόπο φτερνίσματος, την σημαντικότητα των εμβολίων, τη σωστή διατροφή και την υγιεινή από τα νύχια ως τα καθαρά χέρια και ρούχα, καθώς και το απαραίτητο φύσημα μύτης στο χαρτομάντιλο που αμέσως πρέπει να πεταχτεί, ενώ τέλος την αποδοχή αν κι εφόσον χρειαστεί φαρμάκων, που η παιδίατρος θα χορηγήσει.

Αν λοιπόν είστε όλο αψού κι αψού, πίνετε τσαγάκι και τρώτε κοτοσουπίτσα τυλιγμένη με το άρρωστο μικράκι σας αγκαλίτσα, διαβάστε το διασκεδαστικό παραμύθι με την παιδική εικονογράφηση που κλειδώνει απίστευτα με το κείμενο των συγγραφέων Gao Hongbo, Li Rong.

«Ποιος ποιος; Ποιος φτερνίζεται ποιος πιτσιλάει; Καταβρέχει και ρουφάει; Ποιος; Ποιος; Ποιος φτερνίζεται ποιος ποιος; Ο Αψού ο Αψού ο φτερνιστός»…

Γείτσες!!!

Γράφει η εκπαιδευτικός Γεωργία Παράσχου

Previous ArticleNext Article