Εκπαίδευση - Παιδεία

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

Λάρισα: 2 Νοεμβρίου 2019

Έναν καινούριο συναρπαστικό κόσμο γνώσης για τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δεξιότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση «ξεκλειδώνει» για έκτη συνεχή χρονιά το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Οι εξετάσεις απευθύνονται σε μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου και θα γίνουν στις 2 Νοεμβρίου 2019 σε Αθήνα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο, στις 9 Νοεμβρίου σε  Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αγρίνιο, και στις 30 Νοεμβρίου στην Καστοριά. Στις αρχές του 2020 θα ακολουθήσουν εξετάσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή.

Κατά τη διάρκεια των μεγάλων θερινών προγραμμάτων στη Θεσσαλονίκη (Κολλέγιο Ανατόλια) και στην Αθήνα, οι επιλέξιμοι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα 25 προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους για να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες μάθησης κάθε παιδιού.

Από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!

Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως, Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Θεμελιώδεις Αρχές Ψυχολογίας, Διεθνείς Σχέσεις,  ενώ αρκετά μαθήματα, όπως το μάθημα της Διατροφής και του Κινηματογράφου συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία, δίνοντας μια διεπιστημονική προσέγγιση στη μάθηση.

Το CTY Greece, μέσω του προγράμματος Υποτροφιών του, δίνει την ευκαιρία σε παιδιά να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Περισσότερο από το 47%  των μαθητών του μεγάλου καλοκαιρινού προγράμματος λαμβάνουν ολική ή μερική υποτροφία  με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.

Για να μπορέσουν οι μαθητές να λάβουν μέρος στα προγράμματα του CTY Greece και να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στην ιδιαίτερη δομή και το επίπεδο του γνωστικού αντικειμένου που τους ενδιαφέρει, πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY). Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού ως Γ’ Γυμνασίου.

Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, και η εγγραφή σε αυτές γίνεται ηλεκτρονικά.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα προστεθεί ακόμη μία ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων καθώς και εξετάσεις στην Τρίπολη, τη Χίο και την Κύπρο, οι οποίες προγραμματίζονται για τον Ιανουάριο 2020.

Previous ArticleNext Article