top, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραδοσιακό γλέντι με τις καλύτερες ορχήστρες της Ελλάδος στη Λάρισα

Το ΚΕ.Λ.Ε. σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, ετοιμάζει ένα γλέντι όπου θα συμμετέχουν κάποιες από τις καλύτερες ορχήστρες της Ελλάδος στο είδος τους, με καταξιωμένους μουσικούς, σε ένα συνδυασμό που μέχρι τώρα δεν έχουμε ξανασυναντήσει.

Σκοπός μας είναι να καλέσουμε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που ασχολούνται με τους παραδοσιακούς χορούς να συμμετέχουν στο γλέντι και μαζί να χαράξουμε έναν καινούργιο δρόμο συνεργασίας για το μέλλον μας.

Πρόκειται για μια συνάντηση πανελλήνιας εμβέλειας με ενωτικό σκοπό. Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτιστικών συλλόγων και των δασκάλων, για να ξεκινήσουμε ένα θεσμό στο κέντρο της Ελλάδας με κυρίαρχη φιλοσοφία το Ελληνικό γλέντι.

Πιστεύουμε ότι ο παραδοσιακός χορός χρειάζεται τέτοιου είδους μεγάλες εκδηλώσεις για να δηλώσει την παρουσία του στο σήμερα, αλλά  και γιατί τον έχει ανάγκη ο τόπος μας ως σημείο αναφοράς, ως τρόπο διασκέδασης, ως εσωτερική έκφραση και ως αξία πολιτισμική που αντέχει στον χρόνο και περικλείει μέσα του ολάκερο τον ελληνισμό.

Σε αυτή τη σύναξη της παράδοσης, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, χωρίς διακριτικά μπλουζάκια και λάβαρα, χωρίς εμφανίσεις χορευτικών σχημάτων!!!

Ελάτε ως απλοί χορευτές, λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής. Ελάτε να γλεντήσετε και να τραγουδήσετε με την ψυχή σας. Ελάτε να εκφραστείτε αγνά και αληθινά, ελπίζοντας πως αυτή η μέρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, από τις 19.00 μ.μ. Στην αίθουσα δεξιώσεων στο Palladium στη Λάρισα.

Μαζί μας θα είναι: από την Μακεδονία τα Χάλκινα Ηχοχρώματα,

από τη Θράκη η Εβρίτικη Ζυγιά,

από την Ήπειρο, ο Νίκος Φιλιππίδης,

από την Κρήτη, ο Αλέξανδρος Παπαδάκης,

& ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών, Άθως Δανέλλης,

Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα kelexoros.gr  καθώς και στη σελίδα μας στο facebook.

Previous ArticleNext Article