Ειδήσεις, Κόσμος

Ο χειρότερος βιαστής στη Βρετανία κατηγορείται για 159 βιασμούς αντρών

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη στη Βρετανία έπειτα από τις αποκαλύψεις για τη «δράση» του 36χρονου Ρέινχαρντ Σινάγκα, του «χειρότερου βιαστή στην ιστορία της χώρας», όπως έχει ήδη χαρακτηριστεί από τον Τύπο.

Ο Ταϊλανδός, που κατηγορείται για 159 επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων 136 βιασμών, οκτώ αποπειρών για βιασμό και 15 περιστατικά άσεμνων επιθέσεων κατά 48 θυμάτων, ζούσε σε ένα βρώμικο διαμέρισμα, κοντά στο gay village του Μάντσεστερ, με τον τρόπο ζωής του να απέχει πολύ από την πολυτέλεια στην οποία είχε συνηθίσει στη χώρα του.

Σαν φοιτητής στη Βρετανία, ζούσε χάρη στα χρήματα που του έστελνε ο πολυεκατομμυριούχος – μεσίτης – πατέρας του, ενώ ήταν απρόθυμος να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, καθώς οι γονείς του, οι οποίοι δεν γνώριζαν πως είναι γκέι, ήθελαν να τον πατρέψουν και να τον αποκαταστήσουν.

«Ο πατέρας του είναι πολύ πλούσιος. Έχουν μια έπαυλη στο κέντρο της Τζακάρτα» ανέφερε ένας παλιός φίλος του δράστη, ο οποίος έχει μια αδερφή κι έναν αδερφό, μικρότερους σε ηλικία. Στο Μάντσεστερ, ο Σινάγκα απολάμβανε την ελευθερία του και δεν είχε κρύψει ποτέ τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στη βαθιά συντηρητική Ινδονησία. Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, ο ίδιος φρόντιζε να υιοθετεί μια πιο συνητηρητική και μετρημένη εμφάνιση, όταν επισκεπτόταν την οικογένειά του, στη χώρα του. «Η εντύπωσή μου είναι πως η οικογένειά του είχε ανακαλύψει πως κάτι δεν πάει καλά με εκείνον, όμως ποτέ δεν είχε παραδεχτεί ο ίδιος πως ήταν γκέι» συνέχισε ο πρώην φίλος του Σινάγκα.

Το διαμέρισμά του στο συγκρότημα Montana House απείχε ελάχιστα από το gay village του Μάντσεστερ, από τα μπαρ και τα νυχτερινα μαγαζιά του οποίου «ψάρευε» τα θύματά του. «Συνήθιζε να βγαίνει πολλά ραντεβού και να κοιμάται πολλές ώρες. Η οικογένειά του είναι τόσο πλούσια, που δεν χρειάστηκε ποτέ να εργαστεί… Κάθε εβδομάδα έβγαινε με διαφορετικούς ανθρώπους» ανέφερε άνθρωπος που γνωρίζει τον Σινάγκα και συμπλήρωσε πως ο 36χρονος, ο οποίος είχε «πώρωση» με τις Spice Girls όταν μεγάλωνε, δεν βρήκε ποτέ συμπαράσταση από την οικογένειά του, που τον θεωρούσε «παράξενο». «Οι γονείς του προσπαθούσαν να τον πείσουν να βρεθεί με κάποιο κορίτσι από τη χώρα του. Ήθελαν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια» τόνισε.

Ο Σινάγκα, που είναι γνωστός σαν «Ρέι», έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο σαν φοιτητής το 2007, όταν ήταν 24. Μεγάλωσε σαν Καθολικός και διατήρησε τα χριστιανικά του «πιστεύω» κατά την παραμονή του στο Μάντσεστερ. Μάλιστα, είχε ενταχθεί στους κόλπους της αγγλικανικής εκκλησίας St John’s and St Chrysostom’s, όπου γνώρισε δυο ηλικιωμένους γκέι, που αποκαλούσε σαν «τη γκέι οικογένειά του». Έκανε μάστερ στον σχεδιασμό στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και συνέχισε με άλλο μάστερ, στην κοινωνιολογία, στο ίδιο πανεπιστήμιο, ως το 2011. Ακολούθησε PhD στη γεωγραφία στο πανεπιστήμιο του Λιντς και πήγαινε συχνά εκεί για τη διατριβή του, σε θέμα με τίτλο «Σεξουαλικότητα και καθημερινός διεθνισμός. Άνδρες ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι της Νότιας Ασίας στο Μάντσεστερ». Το πανεπιστήμιο του Λιντς τον τιμώρησε έπειτα από τη σύλληψή του το 2017 και τον απέβαλε μετά την πρώτη δίκη το 2018.

Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για τον Σινάγκα, έχουν σοκάρει την οικογένειά του, μέλη της οποίας τον έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον μια φορά κατά την παραμονή του στη φυλακή. Μάλιστα, η μητέρα του και η αδερφή του, έχουν παραστεί σε δίκες για να καταθέσουν, ενώ δικαστής ανέφερε πως δεν είχαν ιδέα για τη δράση του.

Η δράση του Σινάγκα

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο φοιτητής από την Ινδονησία κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 195 άνδρες σε διάστημα 2,5 ετών στο Μάντσεστερ αφού πρώτα τους ξεγέλασε υποδυόμενος τον «καλό σαμαρείτη», προκειμένου να τον ακολουθήσουν στο διαμερισμά του, εκεί όπου, αφού τους νάρκωνε, στη συνέχεια τους βίαζε. Ο αδίστακτος 36χρονος φρόντιζε, μάλιστα, να καταγράφει σε κινητό τηλέφωνο τις επιθέσεις.

Ο δικαστής ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ο Σινάγκα είπε ότι εξετάζει την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης για τον 36χρονο βιαστή, ποινή που αν επιβληθεί θα αποτελέσει την πρώτη φορά για έγκλημα που δεν περιλαμβάνει φόνο.

Η δίκη της Δευτέρας ήταν η τρίτη για τον 36χρονο με τις αρχές να επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του αλλά και λεπτομερειών για τη σοκαριστική δράση του.

«Κατά την κρίση μου είχε ένας εξαιρετικά επικίνδυνος, αδίστακτος εγκληματίας που δεν θα πρέπει ποτέ να αφεθεί ελεύθερος, αλλά αυτό είναι αντικείμενο της επιτροπής αναστολών» είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Ο 36χρονος υποστήριξε ότι τα θύματά του απολάμβαναν τη συμμετοχή του στη σεξουαλική του φαντασίωση παίζοντας τους «νεκρούς» κατά τη διάρκεια του βιασμού με το επιχείρημά του να απορρίπτεται ομόφωνα από τους ενόρκους του δικαστηρίου στο Μάντσεστερ.

Στα βίντεο που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ακούγονται τα θύματα του 36χρονου να ροχαλίζουν ενώ αυτός τα βίαζε. Ένα από τα θύματα είπε, μάλιστα, ότι το τελευταίο πράγμα που έκανε πριν να πέσει αναίσθητος ήταν να δείξει στον Σινάγκα τον υπέρηχο του αγέννητου παιδιού του απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι συναίνεσε σε αυτό που ο 36χρονος χαρακτήρισε ως “Fifty Shades of Grey-type stuff”.

Τα περισσότερα από τα θύματα του Σινάγκα ήταν νεαροί άνδρες ηλικίας μέχρι 20 ετών οι οποίοι είχαν πάει στο κέντρο του Μάντσεστερ «αναζητώντας μόνο μια ωραία βραδιά με τους φίλους τους».

Ο 36χρονος έστηνε καρτέρι στα θύματά του λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιλέγοντάς τους ανάμεσα σε νεαρούς που είτε είχαν διωχθεί από πορτιέρηδες είτε είχαν χάσει τους φίλους τους. Άλλα από τα θύματά του δεν είχαν χρήματα για ταξί, άλλα δεν είχαν μπαταρία στο κινητό τους και άλλα ένιωθαν αδιαθεσία από την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο Σινάγκα, τότε, εμφανιζόταν ως «καλός σαμαρείτης» με το παρουσιαστικό του να μην κινεί τις υποψίες προτείνοντας στα θύματά του είτε να κοιμηθούν στο διαμέρισμά του είτε να πιουν μερικά ποτά ακόμα.

Οι ένορκοι άκουσαν ότι ο Σινάγκα κρατούσε ως τρόπαια διάφορα αντικείμενα από τα θύματά του ενώ σε τουλάχιστον μια περίπτωση είχε στείλει μήνυμα σε φίλο του στον οποίο έγραφε για ένα από τα θύματά του: «ήταν στρέιτ το 2014. Το 2015 έγινε η είσοδός του στον κόσμο των γκέι χαχαχαχα».

Ο παίκτης του ράγκμπι που αποκάλυψε τη φρικτή δράση του Σινάγκα

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Σινάγκα θα συνέχισε τη δράση του αν ένα από τα θύματά του δεν είχε ξυπνήσει κατά τη διάρκειά του βιασμού του με αποτέλεσμα να ενημερώσει τις αρχές στις 2 Ιουνίου 2017. Ο λόγος για έναν 18χρονο παίκτη του ράγκμπι, ο οποίος μπορεί όταν συνήλθε, να μην είχε καλή επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο κατάφερε να απωθήσει τον Σινάγκα, να παλέψει μαζί του και να καταφέρει να ξεφύγει.

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ανέφερε πως ο βιαστής τον είχε πείσει να πάει στο διαμέρισμά του για να «προστατευτεί από το κρύο», καθώς είχε χάσει τους φίλους του, με τους οποίους είχε πάει νωρίτερα σε ένα μπαρ.Όταν έφτασαν εκεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ήπιε ένα «κόκκινο ποτό» και στην συνέχεια… όλα έσβησαν.

Στο σπίτι του Σινάγκα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 3,29 Τεραμπάιτ με υλικό σεξουαλικού περιεχομένου από τις σεξουαλικές του επιθέσεις.

Τα θύματα περιέγραψαν στο δικαστήριο πώς καταστράφηκαν οι καριέρες και οι προσωπικές τους σχέσεις μετά την κακοποίηση που υπέστησαν με αρκετούς να εξομολογούνται ότι κατέφυγαν στο αλκοόλ ή την κοινωνική απομόνωση καθώς δεν μπορούσαν να πουν σε κανέναν τι είχαν περάσει στα χέρια του 36χρονου.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article