ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Φωτεινή Αραμπατζή: «Φρούτα, λαχανικά και γάλα στα σχολεία για να «χτίσουμε» σωστές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά»

«Δέσμευση της Κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη να αξιοποιούμε
όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια στο σύνολό τους»

«Έχουμε επισημάνει ως Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ότι μέλημά μας είναι η αξιοποίηση και απορρόφηση όλων των διαθέσιμων, ευρωπαϊκών κονδυλίων στο σύνολό τους. Ένα από αυτά είναι το διατροφικό πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία της χώρας, τη διανομή των οποίων προετοιμάζουν ήδη οι Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ για το νέο τριετές πρόγραμμα. Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας «τρέχει» για 2η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα, παρότι τα κονδύλια ήταν διαθέσιμα από το 2015 αλλά δυστυχώς δεν απορροφήθηκαν από την απελθούσα Κυβέρνηση χάνοντας πολύτιμους πόρους», τόνισε σήμερα η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την επίσκεψη της στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου όπου υλοποιείται, μεταξύ 828 Δημοτικών της χώρας, το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρόγραμμα διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία.

«Πρόκειται για μια σημαντική δράση – υπογράμμισε η Υφυπουργός – που δεν αποτελεί επισιτιστικό πρόγραμμα αλλά δράση διαμόρφωσης σωστών διατροφικών συνηθειών για τα παιδιά. Είναι γνωστό ότι δυστυχώς η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην παιδική παχυσαρκία ενώ έχει παρατηρηθεί και σε επίπεδο ΕΕ ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, αλατιού και λίπους παρουσιάζεται αυξημένη. Τέτοια προγράμματα συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να υιοθετήσουν την αξία των υγιεινών φρούτων και λαχανικών στη διατροφή τους και σε συνδυασμό με την άσκηση να «χτίσουν» υγιή πρότυπα διαβίωσης» ανέφερε. Και εξήγησε ότι «εκτός από τη διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία, το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει και συνοδευτικές δράσεις όπως σεμινάρια, ημερίδες με σκοπό τόσο τη διάχυση του μηνύματος όσο και την αξιολόγηση της εμπέδωσής του στα παιδιά».

Η κ. Αραμπατζή ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου όπου δάσκαλοι και μαθητές, διατηρούν δικό τους κήπο με λαχανικά και οπωροφόρα δέντρα για να γνωρίσουν τα παιδιά των πόλεων την παραγωγική διαδικασία και την προέλευση των τροφίμων.

Previous ArticleNext Article