top, ΒΙΒΛΙΟ

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε: «ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ» από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Σε μια ψυχιατρική κλινική κοντά στο Βερολίνο, ασθενείς και θεράποντες θα βρεθούν παγιδευμένοι στα δίχτυα ενός μανιακού, καλούμενοι να παίξουν το «παιχνίδι» με τους δικούς του κανόνες αν θέλουν να επιβιώσουν. Από την πρώτη κιόλας σελίδα, ο συγγραφέας Sebastian Fitzek δε χάνει χρόνο και μεταδίδει στον αναγνώστη την αγωνία και τη φρίκη για όσα υπομένουν τα θύματα, των οποίων η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι πολύ διαφορετική από αυτή ενός κοινού εγκλήματος. Η πλοκή, συνυφασμένη με το ενδιαφέρον από ιατρικής και μη άποψης θέμα της ύπνωσης, γεννά το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τη συγκεκριμένη μέθοδο, καθώς και προβληματισμούς για την πρακτική, αλλά και το αβυσσαλέο του ανθρώπινου υποσυνείδητου. Σε ένα μυθιστόρημα όπου οι ρόλοι του θύτη και του θύματος εναλλάσσονται μέχρι την τελευταία στιγμή και η τύχη των πρωταγωνιστών είναι ρευστή, ο αναγνώστης θα πιάσει τον εαυτό του να προσπαθεί να ξεδιαλύνει και ο ίδιος το κουβάρι της ιστορίας, ενώ νέα στοιχεία θα έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια, προκαλώντας του σύγχυση.

Πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον μυθιστόρημα, στο οποίο αναδύονται όχι μόνο οι σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και προβληματισμοί γύρω από το άδυτο του υποσυνειδήτου και τον έλεγχο του. Ένα απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο έρχεται να ταρακουνήσει τους αναγνώστες!

Από το οπισθόφυλλο: Δεν ήταν φόνος… Δεν ήταν βιασμός… Δεν ήταν βασανιστήριο…

Τρεις γυναίκες εξαφανίζονται χωρίς κανένα ίχνος. Μία εβδομάδα είναι αρκετή για τον ψυχοπαθή, γνωστό και ως Ψυχοθραύστη, για να τις καταστρέψει. Κανένας δε γνωρίζει τη μέθοδο που χρησιμοποιεί, όμως μέχρι την έβδομη μέρα θα είναι πλέον ψυχολογικά νεκρές, θαμμένες ζωντανές στο ίδιο τους το σώμα. Ένα μόνο πράγμα είναι γνωστό: οι αλλόκοτοι γρίφοι που αφήνει σε κάθε θύμα του.

Λίγο πριν από τη βραδιά των Χριστουγέννων, ο Ψυχοθραύστης θα ξαναχτυπήσει. Σε μια πολυτελή ψυχιατρική κλινική έξω από το Βερολίνο, το χιόνι πέφτει πυκνό, καθιστώντας τον χώρο ακόμα πιο δυσπρόσιτο και απομονωμένο. Γιατροί και ασθενείς συνειδητοποιούν με φρίκη ότι ο μανιακός που τρομοκρατεί εδώ και καιρό την πόλη βρίσκεται ανάμεσα τους.

Παγιδευμένοι στο εσωτερικό της κλινικής, η μόνη τους διέξοδος είναι να ενωθούν για να προστατέψουν ο ένας τον άλλον. Όμως, σε μία νύχτα ανείπωτου τρόμου όπως αυτή, εκείνος θα τους αποδείξει πως δεν υπάρχει διαφυγή…

Ήταν κάτι πολύ χειρότερο.

“Το πείραμα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Γράφει: η Αγγελίνα Αγγέλη, υπ. Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του ΑΠΘ

Previous ArticleNext Article