Ειδήσεις, Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα της Πάτρας

Δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ο 40χρονος άνδρας που νοσηλεύεται από χθες στη μονάδα αρνητικής πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας και είχε κριθεί ως ύποπτο κρούσμα καθώς είχε ταξιδεύσει στην Ιταλία, ήταν εμπύρετος και το τεστ της γρίπης ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται, ελήφθη δείγμα το οποίο και απεστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ που είναι το εθνικό κέντρο αναφοράς και ελέγχου. Τα αποτελέσματα που ήταν αρνητικά ως προς τον κορωνοϊό βγήκαν πριν από λίγο και ο συναγερμός ως προς τον συγκεκριμένο ασθενή έληξε. Η κλινική του εικόνα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι συμβατή με πνευμονία.

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για το θέμα του κορωνοϊού με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανέναν ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν: η συντονιστική επιτροπή της 6ης ΥΠΕ, υπό τον διοικητή κ. Γ. Καρβέλη καθώς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γώγος, που είναι καθησυχαστικός δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σε κάθε περίπτωση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τελεί σε ετοιμότητα με δύο ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους νοσηλείας, έναν στο ΤΕΠ και έναν στη Γ’ Παθολογική Κλινική. Παράλληλα σε υψηλή ετοιμότητα έχουν τεθεί, ένας γιατρός, ένας νοσηλευτής και ένας βοηθός θαλάμου, πέραν των εργαζομένων του τακτικού ημερήσιου προγράμματος.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article