Εκπαίδευση - Παιδεία

Ζαχαράκη: Δεν θα αλλάξει η ημερομηνία των Πανελλαδικών ούτε θα παραταθεί το σχολικό έτος

Μετά την χθεσινή απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας σύμφωνα με την οποία το κλείσιμο όλων των σχολείων όλων των βαθμίδων παρατείνεται μέχρι τις 10 Απριλίου, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική της εμφάνιση σήμερα στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του διδακτικού έτους, και ούτε θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εάν τα σχολεία ανοίξουν , μετά τις γιορτές του Πάσχα, στις 27 Απριλίου.

Σε ποια περίπτωση θα αλλάξουν οι ημερομηνίες των Πανελληνίων 2020;

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν αργότερα, μετά δηλαδή τις ήδη προγραμματισμένες τις ημερομηνίες, μόνο αν υπάρξει νέα απόφαση απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων, μετά το Πάσχα, είπε χαρακτηριστικά η Σ. Ζαχαράκη.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;

Η κα Ζαχαράκη διευκρίνισε ότι σύμφωνα με την νέα κοινή υπουργική απόφαση τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι 10 Απριλίου και οι μαθητές θα επανέλθουν  στις 28 Απριλίου , ημέρα Δευτέρα, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 28 Απριλίου εξαρτάται άμεσα από το τι θα μας πει εκείνη τη στιγμή η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Ξεκαθάρισε ότι δε υπάρχει περίπτωση να χαθεί το σχολικό έτος δηλώνοντας ότι «Με την υπάρχουσα υπουργική απόφαση τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, ήτοι στις 28 Απριλίου, με τις 20 ημέρες μαθημάτων που μέχρι τότε θα έχουν χαθεί, δεν υπάρχει περίπτωση απώλειας του διδακτικού έτους, καθώς υπάρχουν μέτρα αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών».

Πηγή: infokids.gr

Previous ArticleNext Article