Αγορά, Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Κλειστά θα είναι την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαρτίου τα σούπερ μάρκετ σε όλη την χώρα. Την ίδια ώρα, η εξάπλωση του κορονοϊού αλλάζει δραστικά  τις αγοραστικές συνήθειες. Ένας στους δύο εγχώριους καταναλωτές εκτιμά ότι οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσουν πάνω από δύο μήνες.

Η κυβέρνηση μελετά αλλαγές στο έκτακτο ωράριο που έχει εφαρμοστεί αυτές τις μέρες στα σούπερ μάρκετ. Ενώ παράλληλα προσπαθεί να καλύψει την τεράστια ζήτηση σε αντισηπτικά που έχει δημιουργήσει μεγάλη έλλειψη στην αγορά.

Κατά την πρώτη Κυριακή της αναγκαστικής λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, όλες οι αλυσίδες συμμορφώθηκαν πλήρως. Ενώ στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 31 καταστήματα στην Αττική τηρήθηκαν και όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζόμενων.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις πωλήσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή 22 Μαρτίου, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν και βαρόμετρο για τη διατήρηση ή όχι του μέτρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλή σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Και αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με την τελευταία Κυριακή που λειτούργησαν οι αλυσίδες. στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά μέσο όρο συνολικά η αγορά εμφάνισε μειωμένες πωλήσεις. Περί το 40%-45% την Κυριακή 22 Μαρτίου έναντι της Κυριακής 29/12/2019.

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ από την προσεχή Κυριακή, σύμφωνα τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου. σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊού «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να προσλάβουν κόσμο τα σούπερ μάρκετ.

Αναφορικά με τις ελλείψεις στα αντισηπτικά, ο υπουργός υποστήριξε ότι «η χώρα παράγει ημερησίως 500 με 600 χιλιάδες. Θα φτάσουμε τις 800.000 στο προσεχές διάστημα. Όμως ήταν τεράστια η ζήτηση γι αυτό θέσαμε το πλαφόν δύο αντισηπτικά ανά άτομο». Ως εκ τούτου ζήτησε όσοι μένουν σπίτι να μην αγοράζουν αντισηπτικά και να σκέπτονται και τους συμπολίτες τους.

tovima.gr

Previous ArticleNext Article