Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Τουρισμός

ΟΑΕΔ – Κοινωνικός Τουρισμός: Παράταση στο πρόγραμμα

Τις τρέχουσες δράσεις του ΟΑΕΔ ανέλυσε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Το πρόγραμμα για έκτακτη παροχή 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους δε είχε μεγάλη ανταπόκριση, και μόνο 1.000 από τους 19.500 δικαιούχους κατέθεσαν το i-ban τους.

Έτσι, δίνεται παράταση έως τις 24 Μαϊού, τελευταία μέρα κατά την οποία μπορούν οι μακροχρόνια άνεργοι να καταθέσουν στην ειδική πλατφόρμα τα στοιχεία τους.

Παράλληλα, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που σχεδιάζουν στον ΟΑΕΔ.

«Συζητάμε στο ΔΣ μια πρόταση για να βελτιώσουμε ένα πρόγραμμα που δεν ”έτρεξε” καλά και αφορά σε επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας. Θέλουμε να το ισχυροποιήσουμε, να το διευρύνουμε και να έχει πιο ισχυρά κίνητρα.

Η ουσία είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι να εργαστούν με επιπλέον αποδοχές. Κάνουμε επιδότηση εργασίας αντί επιδότηση ανεργίας» τόνισε.

Υπογράμμισε ότι πλέον στο πρόγραμμα θα μπορούν να μετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εργαζομένων, η επιδότηση και οι αποδοχές των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερες, ενώ αναμένεται να απλουστευτεί και η διαδικασία πρόσληψης.

Το πρόγραμμα αφορά σε πάνω από 9.000 θέσεις εργασίας για επανένταξη στην αγορά εργασίας και δεν έχει ηλικιακά όρια.

Κοινωνικός Τουρισμός και κατασκηνωτικά προγράμματα –  Εξετάζεται επιδότηση  για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά και στα προγράμματα που αφορούν τόσο στον κοινωνικό τουρισμό όσο και στα κατασκηνωτικά προγράμματα.

Έτσι, τις επόμενες μέρες θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες με 70.000 επιταγές.

Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουνίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, και αφορά σε έως 15 μέρες κατασκήνωση για παιδιά και διακοπές για οικογένειες με εισόδημα έως 28.000 ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, οι 113.000 επιταγές που δεν ενεργοποιήθηκαν το 2019-2020 στον κοινωνικό τουρισμό, θα μπορούν να ενεργοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Τέλος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ προανήγγειλε την κατάρτιση ενός πιο διευρυμένου και ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, αρχής γενομένης από το επόμενο τουριστικό έτος, στο οποίο, για πρώτη φορά όπως είπε, εξετάζεται να επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article