Αθλητικά, Ειδήσεις, Ελλάδα

Πώς θα επαναλειτουργήσουν από τις 29 Ιουνίου τα γυμναστήρια;

Ένα ζήτημα που έχει αρχίσει να απασχολεί πολύ κόσμο είναι η επιστροφή στα γυμναστήρια η οποία ανακοινώθηκε πως θα γίνει στις 29 Ιουνίου. Ειδικοί έχουν ήδη εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει η επιστροφή των πολιτών με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα κι αναμένεται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα το Χονγκ Κονγκ έχει κάνει ήδη την αρχή τηρώντας αυστηρούς κανόνες προστασίας σε όλους του χώρους όπου εκτός από αντισηπτικά και μάσκες φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί και ειδικά διαχωριστικά ανάμεσα στα όργανα γυμναστικής.

Ο δημοσιογράφος, Μπεν Λούκας, που ζει μόνιμα εκεί δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτογραφία από το γυμναστήριο του που άνοιξε τις πόρτες του στις 8 Μαΐου.

Στη φωτογραφία διακρίνονται ελλειπτικά όργανα και ανάμεσα σε αυτά διάφανα διαχωριστικά από πλέξιγκλας. Όμως όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC που επικαλείται ειδικούς δεν βοηθούν να σταματήσει η εξάπλωση του ιού όταν η απόσταση του 1,5 μέτρου δεν μπορεί να διατηρηθεί εύκολα.

Την ίδια ώρα η Daily Mail σε δημοσίευμα της αναφέρει πως όποιος θέλει να γυμναστεί θα πρέπει να συμπληρώσει μία δήλωση υγείας και να υποβληθεί σε έλεγχο της θερμοκρασίας του πριν μπει στο γυμναστήριο. Παράλληλα η χρήση απολυμαντικού χεριών είναι απαραίτητη όπως και να σκουπίζει τα μηχανήματα με αυτό. Συνιστάται επίσης στους πολίτες να αποφεύγουν τους ψύκτες νερού και να διατηρούν τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article