ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, Μουσεία

Επαναλειτουργία των Μουσείων σε Βόλο και Αλμυρό

Τα Αρχαιολογικά Μουσεία Βόλου και Αλμυρού, αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, άνοιξαν για το κοινό τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση τόσο στις μόνιμες εκθέσεις των δύο Μουσείων, όσο και στην περιοδική έκθεση στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου του Βόλου, η οποία οργανώθηκε με αφορμή τα 110 χρόνια λειτουργίας του και περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Αποστόλου Αρβανιτόπουλου.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ακολουθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την ασφαλέστερη περιήγηση των επισκεπτών στον εκθεσιακό χώρο, στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID-19.
Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκα και η τήρηση της απόστασης των δυο (2) μέτρων σε όλες τις αίθουσες των Μουσείων, καθώς και στο χώρο υποδοχής, όπου έχει τοποθετηθεί προστατευτικό διαχωριστικό. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για τα παιδιά. Τηρείται προτεραιότητα στην εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ και ατόμων άνω των 65 ετών, εγκύων κ.λ.π. Υπάρχουν διαθέσιμα αλκοολούχα αντισηπτικά. Η είσοδος στην αίθουσα πωλητηρίων ειδών είναι ελεγχόμενη και θα πρέπει να εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.
Για τη διευκόλυνση του κοινού θα υπάρχουν αναρτημένες γενικές οδηγίες και ειδική σήμανση όδευσης και τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων.
Όλο το προσωπικό που θα έρχεται σε άμεση επαφή με το κοινό θα χρησιμοποιεί προστατευτική μάσκα.
Τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας ιςχυουν και για τους χώρους, όπου λειτουργούν οι διοικητικές Υπηρεσίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Ώρες λειτουργίας Μουσείων: 8.30 -15.30
Διεύθυνση:
Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Αθανασάκη 1, Βόλος 38001
Τηλέφωνο: 24210 76278 FAX: 2421076496
 Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, Αθηνών 48, Αλμυρός 37100
Τηλέφωνο: 2422021326
Email: efamag@culture.gr

Previous ArticleNext Article