Εκπαίδευση - Παιδεία, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Τρίκαλα

Και φέτος Κοινωνικό Φροντιστήριο από Δ. Τρικκαίων – Σύλλογο Φροντιστών

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η κοινωνική προσφορά υλοποιείται ΚΑΙ στον χώρο της εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φροντιστών Ν. Τρικάλων ο Δήμος υλοποιεί το πρόγραμμα της Κοινωνικής Δομής της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Δηλαδή, παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, από φροντιστήρια εντός των ορίων του Δήμου.

Η συγκεκριμένη Δομή σημειώνει τεράστια επιτυχία και, όπως είχε σημειωθεί πριν ακριβώς πέντε μήνες πριν, σε συνέντευξη Τύπου – αποτίμηση της δράσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου  είχε επισημάνει : πρόκειται για «πολύ σημαντική προσπάθεια, που όλα αυτά τα χρόνια δίνει λύσεις». Ενώ τόνισε ότι πρόκειται για «ιδιαίτερη και ευαίσθητη δράση», αποδίδοντας τα εύσημα στο κοινωνικό πρόσωπο των φροντιστών.

Η φετινή δράση οριστικοποιήθηκε σε συνάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ακη Αναστασίου και του προέδρου του Συλλόγου Φροντιστών κ. Βαγγέλη Γκούμα. Αμφότεροι τόνισαν ότι η Δομή πλέον αποτελεί θεσμό, που βοηθά συμπολίτες που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να ενισχύσουν τις δυνατότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν την αίτηση από τις 1 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου 2020 με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρικκαίων. Δικαίωμα αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 14.000 ευρώ. Συνημμένα της αίτησης υποβάλλονται τα εξής δικαιολογητικά :

  1. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
  2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία έτη.
  3. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων.
  4. Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής για τυχόν αναπηρία γονέα ή μέλους της οικογένειας.
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  6. Αποδεικτικό ενοικίου, εάν υφίσταται.
  7. Αποδεικτικό Μονογονεϊκής Οικογένειας.

Η συνεργασία του Δήμου (μέσω του τμήματος Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού) με τον Σύλλογο Φροντιστών αφορά στη συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και στην υλοποίηση της διαδικασίας. Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων μπορεί να ζητηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά, εφ’ όσον αυτά κριθούν απαραίτητα. Επίσης μετά την τελική αξιολόγηση, οι επιλεγέντες μαθητές θα ενημερωθούν προσωπικά και τηλεφωνικώς από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ δεν δημοσιοποιούνται τα ονοματεπώνυμα των παιδιών, λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Τα έντυπα των αιτήσεων για τα Γενικά Λύκεια και για τα ΕΠΑΛ διατίθενται στους ενδιαφερόμενους από το γραφείο του Τμήματος Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού επί της οδού Γαριβάλδη 8 στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, μέχρι τις 10 Αυγούστου 2020 και θα υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο του Δημαρχείου Τρικάλων μαζί με συνημμένα τα δικαιολογητικά.

Πληροφορίες: Ευρ. Χρηστάκου 2431353508 και Β. Αντωνιάδου 2431353506.

Previous ArticleNext Article