ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Συνεργασία Δ. Λαρισαίων με τον υποδιευθυντή της ΑΔ Λάρισας για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα

Σε εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας έγινε η συνάντηση της Αντιδημάρχου για τη Διαχείριση των αδέσποτων ζώων  κας. Ρίτας Απρίλη και των συνεργατών της (κ. Αθανασίου Γκουκλιανα και κας Μάρσας  Δημοπούλου), με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας  κ. Λοϊζο Παντικίδη.

Η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το στέλεχος της ΕΛΑΣ για τη δωρεά των scanner από τον κτηνιατρικό σύλλογο  Λάρισας προς την υπηρεσία τους προκειμένου να επανδρωθούν  τα περιπολικά και να ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι για τη σήμανση των δεσποζόμενων ζώων.

Ταυτόχρονα τονίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης των οργάνων σε περιπτώσεις κακοποιήσεων και της εφαρμογής του νόμου. Επιπλέον αποφασίστηκε η σύσταση μια επιτροπής η οποία με συνοδεία και της Αστυνομικής Διεύθυνσης θα επισκέπτεται τα περίχωρα του Δήμου Λαρισαίων και θα ενημερώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τη τοποθέτηση σήμανσης (τσιπ) και τη σύννομη διατήρηση των ζώων τους, όπου θα τηρείτε η ευζωία τους και θα τους παρέχετε η κτηνιατρική φροντίδα.

Ενώ τέλος συμφωνήθηκε η οργάνωση  ημερίδας με θέμα την κακοποίηση των ζώων, την εφαρμογή του σχετικού νόμου και πως αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται  από τα αστυνομικά όργανα.

Η αντιδήμαρχος και οι συνεργάτες της ευχαριστούν το κύριο Παντικίδη και στο πρόσωπό του το προσωπικό της ΕΛΑΣ για τη θετική συνεργασία. Για το  Δήμο Λαρισαίων προτεραιότητα έχει η ποιότητα ζωής των Δημοτών του αλλά και η σωστή διαχείριση των ζώων.

Previous ArticleNext Article