Αυτοκινητο

Μάθετε τα πάντα για την επισκευή του αυτοκινήτου!!

Η εταιρεία Skoda Auto από την Τσεχία παράγει τα αυτοκίνητα Skoda. Η ίδρυση της έγινε το 1859 με την επωνυμία Laurin & Klement. Στην αρχή, η εταιρεία παρήγαγε μόνο ποδήλατα και ακολούθως, έκανε μετάβαση στις μοτοσικλέτες. Το 2000, ο Όμιλος Volkswagen απέκτησε τα δικαιώματα της μάρκας. Εδρεύει στο Mladá Boleslav της Τσεχικής Δημοκρατίας. Έως το 2018, τα αυτοκίνητα της Skoda πουλιούνταν σε πάνω από 100 κράτη. Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν παγκόσμια δημοτικότητα λόγω της αξιοπιστίας, της άνεσης και την ασφάλειάς τους. Η μοντέρνα ποικιλία της περικλείει κροσόβερ, σεντάν, στέησον βάγκον και χάτσμπακ αυτοκίνητα.

Οι τεχνικές παράμετροι των αυτοκινήτων της Skoda

Η κατασκευάστρια εταιρεία σκοπεύει στην οικονομία καυσίμων και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Έτσι, οι κινητήρες της , διασφαλίζουν μεσαία κατανάλωση καυσίμων. Παραδείγματος χάρη, τα τρίτης γενιάς χάτσμπακ Fabia 1.2 TSI εφοδιάζονται με υπερσυμπιεζόμενο κινητήρα με σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου και μηχανική 5τάχυτη μετάδοση, επιδεικνύοντας καλές επιδόσεις και μεσαία κατανάλωση καυσίμων. Το αυτοκίνητο κάνει κατανάλωση κοντά στα 4,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στον μικτό κύκλο και η επιτάχυνσή του στα 100 χλμ/ώρα διαρκεί 10,9 δευτερόλεπτα. Τα 5θυρα χάτσμπακ Citigo-e IV, τα οποία παρουσιάστηκαν το 2019, είναι εντελώς ηλεκτρικά με εντυπωσιακή απόσταση κίνησης μέχρι και 270 μίλια. Ο ηλεκτρικός τους κινητήρας των 80 ίππων, τους παρέχει επιτάχυνσή στα 100 χλμ/ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα.
Ανά διαστήματα, τα αυτοκίνητα της εταιρείας αυτής λάμβαναν μέρος σε πλήθος αγώνων αυτοκινήτου, π.χ. το ξακουστό WRC (World Rally Championship) και το FIA World Rally Championship. Ένα μέρος της εταιρείας Skoda Auto είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη αγωνιστικών αυτοκίνητων. Το σύγχρονο 4×4 Fabia R5 evo έχει ως βάση του το μοντέλο Skoda Fabia της τρίτης γενιάς. Ο υπερσυμπιεζόμενος, 16βάλβιδος κινητήρας των 1.6 λίτρων έχει ισχύ 279 ίππους και ροπή 420 Nm. Το εν λόγω αυτοκίνητο θεωρείται σούπερ-μίνι, κάνει χρήση 5τάχυτης μηχανικής μετάδοσης και χαρακτηρίζεται από τέλεια επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα, έχοντας ως τελική ταχύτητα τα 200 χλμ/ώρα.

Το www.Rexbo.gr αποτελεί τον αξιόπιστο συνεργάτη σας στον κόσμο των ανταλλακτικών

Επιθυμείτε να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς περιττά έξοδα και καθυστέρηση; Γίνετε πελάτης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Σας διαθέτουμε μια ευρεία συλλογή από πολυάριθμα ανταλλακτικά, π.χ. τακάκια φρένων και δίσκους φρένων, υαλοκαθαριστήρες παρμπρίζ και πλήθος άλλων. Επιπρόσθετα, εκτελούμε συχνές προσφορές οι οποίες σας διευκολύνουν στο να κάνετε οικονομία χρημάτων. Δώστε την ηλεκτρονική σας παραγγελία και θα σας αποστείλουμε τις αγορές σας το γρηγορότερο εφικτό.

Previous ArticleNext Article