Λάρισα, Περιβάλλον

Ο Δήμος Λάρισας βραβεύτηκε από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ)

Η Π.Φ.Π.Ο βραβεύει έναν Υπουργό και 7 Δήμους για την δράση τους κατά το δίμηνο του covid 19 όταν χιλιάδες ζώα γύρναγαν πεινασμένα στις έρημες πόλεις ψάχνοντας για τροφή.

Βραβεύουμε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο γιατί ήταν ο μόνος που πραγματικά νοιάστηκε και προσπάθησε με μια σειρά αποφάσεις του να ανακουφίσει τα ζώα από τις τραγικές γι αυτά συνέπειες της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του κλεισίματος των επιχειρήσεων εστίασης.
Βραβεύουμε όμως και Δήμους

Η αλήθεια είναι ότι προβληματιστήκαμε για την ιδέα μας αυτή με την έννοια, ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία να σιτίζουν, φροντίζουν κοκ τα αδέσποτα ζώα, είναι μέρος της δουλειάς τους. Όμως σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων παραμένει αδιάφορη και ανάλγητη, οι Δήμοι αυτοί με το παράδειγμά τους, δίνοντας τόνους τροφή, τοποθετώντας ταΐστρες και ποτίστρες, και συνεργαζόμενοι με τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους απλούς πολίτες εθελοντές, παρακίνησαν και άλλους Δήμους να προβληματιστούν και να αρχίσουν κι αυτοί να βοηθούν τα ζώα και τους εθελοντές.

Το βραβείο που θα τους σταλεί είναι σε πάπυρο και το φιλοτέχνησε ειδικά για την περίπτωση ο σπουδαίος Χανιώτης ζωγράφος και αστυνομικός Ματθαίος Ιγγλεζάκης, που τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τις αρχές και τα ιδανικά του.

Ανάμεσα στου ς 7 Δήμους είναι και ο Δήμος Λάρισας και ειδικότερα η Αντιδήμαρχος Ρίτα Απρίλη

Previous ArticleNext Article