Αστυνομικά νέα, Μαγνησία

Ιερόσυλοι ρημάζουν τις εκκλησίες στο Πήλιο

Τουλάχιστον 12 παμπάλαιες εικόνες «ξήλωσαν» άγνωστοι ιερόσυλοι από το τέμπλο στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στην κοινότητα Αφέτες στο Νότιο Πήλιο, όπου εισέβαλαν σε άγνωστο χρόνο στο διάστημα των τελευταίων τριών ημερών.

Την κλοπή που προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του χωριού διαπίστωσε ένας από αυτούς που είδε παραβιασμένη την κεντρική είσοδο και ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Νοτίου Πηλίου, στο οποίο μάλιστα υπηρετεί εθελοντής εφημέριος της ενορίας Αφετών. Το παρεκκλήσι βρίσκεται στην άκρη του οικισμού, κοντά σε μόλις δύο σπίτια από τα οποία ένα κατοικείται αλλά ο ιδιοκτήτης του απουσίαζε.

Το περίεργο είναι ότι οι λεηλασίες των εκκλησιών στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου συνεχίζονται, παρ’ όλο που μόλις την Παρασκευή οι αστυνομικοί του τμήματος συνέλαβαν έναν 56χρονο ο οποίος είχε εισβάλει στο ναό του Αγίου Νικολάου Τρικέρων. Στις 12 Σεπτεμβρίου εξιχνιάστηκε η κλοπή ιερών σκευών από την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ την περασμένη Δευτέρα είχε γίνει άλλη μια κλοπή ιερών εικόνων από το παρεκκλήσι Αγίων Αποστόλων στην κοινότητα Κόττες.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article