Ειδήσεις, Λάρισα

Αγκαλιές από… «μακρυχέρες» με στόχο ηλικιωμένες στη Λάρισα

Για περισσότερο από τρεις μήνες είχε γίνει εφιάλτης για τις ηλικιωμένες κατοίκους στην πόλη της Λάρισας μια σπείρα με «αιχμές του δόρατος» δυο γυναίκες, οι οποίες αγκάλιαζαν περαστικές προχωρημένης ηλικίας και άρπαζαν τα χρυσαφικά που φορούσαν!

Το «δίδυμο» πλησίασε μια ηλικιωμένη, η οποία κατάφερε να αποτραβηχτεί χωρίς να προλάβουν να της πάρουν την χρυσή καδένα που είχε στο λαιμό της και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι δράστιδες το έβαλαν στα πόδια και η μια κατάφερε να διαφύγει με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο περίμενε ένας άνδρας συνεργός τους.

Η άλλη ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ενώ ο οδηγός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης σε μια περιοχή της πόλης της Πιερίας και σε μια κρύπτη στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δύο χρυσές αλυσίδες που είχαν κλέψει.

Κατά την προανάκριση εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις κλοπές χρυσών αλυσίδων, που είχαν διαπράξει σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών με τη μέθοδο της… αγκαλιάς στη Λάρισα από τις 27 Ιουνίου! Η γυναίκα και ο συνεργός της οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η Ασφάλεια προσπαθεί να ταυτοποιήσει άλλο ένα ζευγάρι συνεργών τους.

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article