Ειδήσεις

Γιατί βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης Βρούτσης, Θεοδωρικάκος – Οι κερδισμένοι

Για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έκοψε» τον Γιάννη Βρούτση και τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Δύο είναι οι μεγάλοι χαμένοι του ανασχηματισμού. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά και ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Μάλιστα, ο πρώτος δεν αξιοποιήθηκε ούτε καν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, εν αντιθέσει με τον Γ. Βρούτση ο οποίος θα τοποθετηθεί στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ο κ. Βρούτσης ουσιαστικά χρεώθηκε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας με το περιβόητα «σκοίλ ελικίκου», καθώς επίσης και το γεγονός ότι η απονομή των συντάξεων δεν προχώρησε όπως είχε στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξάλλου, αυτό είχαν επισημάνει και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όταν είχαν παραπονεθεί κυρίως για τις προσωρινές συντάξεις των αγροτών.

Την ίδια ώρα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος φαίνεται να «πληρώνει» τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν με τις μάσκες, μολονότι θεωρούνταν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού από την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικούσε τον πρωθυπουργικό θώκο. Εξάλλου, εκτός κυβέρνησης έμειναν και οι Γιώργος ΚουμουτσάκοςΘεόδωρος Καράογλου.

Στον αντίποδα αρκετοί είναι οι κερδισμένοι του σημερινού ανασχηματισμού. Προφανώς οι 10 βουλευτές που έλαβαν υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Στους πλέον κερδισμένους βέβαια είναι ο Χρήστος Ταραντίλης που πλέον θα ασκεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κώστας Σκρέκας που αναβαθμίστηκε σε υπουργό Περιβάλλοντος, λαμβάνοντας τη θέση του Κ. Χατζηδάκη ο οποίος αντικατέστησε τον Γ. Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας, ο Μάκης Βορίδης που πήρε το χαρτοφυλάκιο του Τάκη Θεοδωρικάκου. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι κερδισμένοι θεωρούνται και υπουργοί που μέχρι πρότινος εμφανίζοντας με το ένα πόδι εκτός υπουργείου. Όπως για παράδειγμα ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι παρέμειναν στο πόστο τους.

Επίσης ψήφο εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό πήρε σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία είχε συγκεντρώσει τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ethnos.gr

Previous ArticleNext Article