ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προς Βουλευτές: «Οι ανοχές και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν- Ζητούμε την παρέμβασή σας»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, εκφράζοντας την αγανάκτηση των συναδέλφων τους εμπόρων από τις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα και κλείσιμο ξανά των εμπορικών καταστημάτων, απέστειλε επιστολή στους τοπικούς Βουλευτές Μαγνησίας ζητώντας και τη δική τους παρέμβαση στον ορθό σχεδιασμό επαναλειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων.
«Η υπομονή μας και η ανοχή μας για την αναποτελεσματική εφαρμογή του click away σήμαινε και την τουλάχιστον ευχάριστη είδηση για το click in store, δηλ. την εξυπηρέτηση πελάτων στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, την οποία θεωρήσαμε ως ένα βήμα επανόδου λειτουργίας της μικρομεσαίας επιχείρησης.
Δυστυχώς, καλούμαστε να εκφράσουμε για ακόμη μια φορά τις έντονες ανησυχίες μας για τη βιωσιμότητα της αγοράς και απευθύνουμε έκκληση στους Βουλευτές Μαγνησίας να εισακουστεί η ανησυχία μας», επισημαίνουν οι έμποροι του Βόλου που τονίζουν προς τους Βουλευτές του νομού πως πρέπει να παρέμβουν άμεσα, καθώς οι αντοχές και οι ανοχές των εμπόρων εξαντλήθηκαν.
Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς τους Βουλευτές:

«Κύριοι Βουλευτές,
Έπειτα από μεγάλη δυσαρέσκεια των εμπόρων της τοπικής αγοράς για την ανορθόδοξη διαχείριση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων εν μέσω του γενικού απαγορευτικού, σας εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας και σας ενημερώνουμε ότι τα συσσωρευμένα λάθη της κυβέρνησης θα μας οδηγήσουν σε κοινωνικό εκτροχιασμό.
Δυστυχώς, έπειτα από συνεχείς ενημερώσεις και προτάσεις για σχεδιασμό σταδιακής επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων προς τα αρμόδια υπουργεία, διαπιστώνουμε ότι οι φωνές μας δεν εισακούστηκαν. Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι η τοπική αγορά δεν είναι παιχνιδάκι για στρατηγικές εντυπωσιασμού από τους υπουργούς, ώστε με υπουργικές αποφάσεις εν μια νυκτί να ανοίγουν και κλείνουν την εμπορική αγορά.
Αν και το “click away”, για το οποίο εξ αρχής διατυπώσαμε ανοικτά την ανεπάρκεια ως προς την εξυπηρέτηση των πελατών και τα παρελκόμενα που ακολούθησαν, το εφαρμόσαμε με μεγάλη ανοχή. Η πρόταση να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις μας με τη μέθοδο του “click in store” με ραντεβού και είσοδο των καταναλωτών στο κατάστημα, θεωρήσαμε ότι αντικατέστησε το προηγούμενο «φιάσκο» και ήταν το πρώτο βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα. Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση μας φέρνει προ τετελεσμένων χωρίς να ληφθούν συνακόλουθα μέτρα ορθού σχεδιασμού επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων.
Σαφώς, η απόφαση για επιδότηση του ενοικίου τον Ιανουάριο κατά 100%,είναι θετική, ωστόσο δεν είναι από μόνη της αποτελεσματική για τα χρέη που επιβαρύνεται η μικρομεσαία επιχείρηση από την μεγάλη απώλεια καθημερινού τζίρου.
Αναμφισβήτητα, κύριο μέλημα όλων μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που δημιουργούνται από την εξέλιξη των νέων επιδημιολογικών στοιχείων. Ωστόσο, σας καλούμε να αναλογιστείτε τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου αντίστοιχα αποτελέσματα ύφεσης και πτώσης τζίρου δεν έχουμε ξανασυναντήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η οποία ακόμη και σήμερα έχει αφήσει «ανοιχτές πληγές» στο εμπόριο.
Κύριοι Βουλευτές,
Σας καλούμε κι εσείς με τη σειρά σας, όπως γνωρίζετε μέσα από τις συζητήσεις μας για την τοπική αγορά, να τοποθετηθείτε επί των σοβαρών θεμάτων που θίγουν την προοπτική της ανάπτυξης. Ζητούμε και τη δική σας παρέμβαση, υπενθυμίζοντας σας ότι η αγορά δεν θα αποφύγει λουκέτα, αυτοχειρίες και κοινωνικό εκτροχιασμό αν δεν ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης χρηματοδότησης και ρυθμίσεων οφειλών, έως και διαγραφή χρεών.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές σας καλούμε να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια της τοπικής εμπορικής και επιχειρηματικής κοινωνίας για την επιβίωσή της .
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας, την περιμένουμε άμεσα, στα φλέγοντα θέματα της κοινωνίας.
Οι ανοχές και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν…».

Previous ArticleNext Article