Ελλάδα, Καιρός

Καιρός: Το Σαββατοκύριακο έρχεται κακοκαιρία

Ο καιρός θα κυλήσει τις επόμενες ημέρες με τοπικές νεφώσεις και φαινόμενα κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται διαδοχική κακοκαιρία, ενώ οι τελευταίες εκτιμήσεις από τους μετεωρολόγους κάνουν λόγο για ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη.

Ξεκινώντας με τη σημερινή πρόβλεψη  του καιρού, αναμένουμε τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Το Σάββατο προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, όπου από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα, ενώ την Κυριακή, αναμένουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες και στα δυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από τις απογευματινές, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, που από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα και υποχωρεί ο παγετός

-Ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο θα ενταθούν

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης

Πηγή: protothema.gr

Previous ArticleNext Article