Ειδήσεις, Λάρισα

Φάρσαλα: «Μαϊμού» λογιστής απέσπασε 7.500 ευρώ

Κάτι πρέπει να ήξερε για τις οικονομικές συναλλαγές του θύματός του ένας απατεώνας, ο οποίος τηλεφώνησε στο σπίτι του στα Φάρσαλα και του συστήθηκε ως λογιστής που δήθεν επρόκειτο να του επιστρέψει το χρηματικό ποσό το οποίο -πράγματι- του χρωστούσε ένας άλλος κάτοικος της πόλης!

Το θύμα δεν υποψιάστηκε το παραμικρό όταν ο «λογιστής» του ζήτησε να του δώσει τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας, τάχα για να καταθέσει τα χρήματα που του χρωστούσε ο οφειλέτης, ούτε όταν ζήτησε και άλλα ευαίσθητα στοιχεία, όπως τους κωδικούς e-banking. Δεν φαντάστηκε ότι άνοιγε έτσι μια «κερκόπορτα» στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο «μαϊμού» λογιστής δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, με αποτέλεσμα να αποσπάσει το ποσό των 7.500 ευρώ από τον λογαριασμό του και, φυσικά, να διακόψει κάθε επαφή μαζί του! Ο άτυχος άνδρα κατήγγειλε την υπόθεση στο αστυνομικό τμήμα Φαρσάλων όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για απάτη μέσω διαδικτύου και ζητήθηκε η βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπιστεί ο κάτοχος του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article