Αστυνομικά νέα

Σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Τα πουλιά τα βρίσκει ο χάρος στο φτερό…όχι ρε Γιώργο Καραϊβάζ». Μια φράση από το γνωστό τραγούδι και μια άρνηση γι’ αυτό που κανείς δεν θέλει να πιστέψει ακόμη, λίγες ώρες μετά την δολοφονία του γνωστού αστυνομικού ρεπόρτερ, έξω από το σπίτι του.

Έμπειρος δημοσιογράφος, αιρετικός πολλές φορές με άρθρα που συζητιόντουσαν στο Bloko.gr, του οποίου ήταν διαχειριστής ο αδικοχαμένος ρεπόρτερ δέχτηκε έξι σφαίρες την ώρα που επέστρεφε στην κατοικία του μετά το τέλος της τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία συμμετείχε ανελλιπώς και καθημερινά σχεδόν,τα τελευταία χρόνια.

Η προσωπική του σελίδα στο Facebook κατακλύζεται από αναρτήσεις φίλων, συναδέλφων και ανθρώπων που ήξεραν τον αστυνομικό συντάκτη με την μακρά θητεία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και φυσικά στην τηλεόραση.

«Καλό ταξίδι φίλε. Ήσουν άνθρωπος που έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Προφανώς αυτό δεν άρεσε σε κάποιους. Ειλικρινά λυπάμαι για την κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει» γράφει φίλος του Γιώργου.

«Δολοφονήθηκε σήμερα ένας αγαπητός συνάδελφός μας, ο Γιώργος Καραϊβάζ. Του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του και με περίπου 17 πιστολιές, τον έστειλαν στον άλλο κόσμο. Ήταν και καλός άνθρωπος, αλλά και καλός δημοσιογράφος. Αιωνία η μνήμη του», έγραψε στο Twitter o Πάνος Σόμπολος.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο δημοσιογράφος είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star και περίπου στις 14.15 επέστρεφε στο σπίτι του. Εκεί δύο άνδρες, που επέβαιναν σε ένα σκούτερ του είχαν στήσει ενέδρα και άδειασαν πάνω του μια γεμιστήρα από εννιάρι πιστόλι. Στον τόπου του εγκλήματος περισυνελέγησαν 12 κάλυκες που μεταφέρονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο του φόνου είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.  Κατά ορισμένες πληροφορίες οι δράστες είναι πιθανό να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.  
Το σχέδιο δολοφονίας φαίνεται ότι είχε οργανωθεί από μέρες, καθώς οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις και την καθημερινότητα του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ αιτηθεί αστυνομικής προστασίας, αφού δεν είχε αισθανθεί απειλούμενος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του. 

protothema.gr

Previous ArticleNext Article