Ειδήσεις, Κοινωνία

Κορωνοϊός: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για Πάσχα και εκκλησίες

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις για πιθανό άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επισημαίνουν ότι το σχέδιο πηγαίνει βήμα – βήμα και αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Κατά τις ίδιες πηγές, σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκκλησίες σημειώνεται πως οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή.  Σε ό,τι αφορά τα σενάρια που διακινούνται και αναφέρουν ότι σχεδιάζεται άνοιγμα της εστίασης ως αντιστάθισμα για κάποια πράγματα που δεν θα γίνουν το Πάσχα ή για να «εκτονωθεί» η δυναμική των κορωνοπάρτι, σύμφωνα με τις πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, δεν υπάρχει οποιαδήποτε τέτοια εισήγηση.

Επιπλέον, η ιδέα για άνοιγμα της εστίασης -πάντα υπό την αίρεση της επιδημιολογικής εικόνας- εξετάζεται να υλοποιηθεί γύρω στις 10 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις φαίνεται πως μένουν προς το παρόν «στον πάγο» καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ένα οριζόντιο άνοιγμα μετακινήσεων το Πάσχα θα μπορούσε να προκαλέσει «βραχυκύκλωμα» στα σχέδια για δυναμική εκκίνηση της τουριστικής περιόδου.  Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι με ορισμένους να τάσσονται υπέρ των μετακινήσεων εκτός Αθηνών με self-test και άλλους να προτάσσουν το «Πάσχα στην πόλη» έναντι του «Πάσχα στο χωριό».

O Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ότι «για το Πάσχα χρειάζεται προσοχή αλλά θα μπορούσαν να επιτραπούν οι μετακινήσεις με self-test, εάν οι αποφάσεις ληφθούν εγκαίρως και γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για το πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες στα χωριά τους». Αναφερόμενος στα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες είπε ότι «τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ευχάριστες και πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο».

Previous ArticleNext Article