Αγορά, Ειδήσεις

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος: Δεν συμφέρει οικονομικά η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Ο πρόεδρος των εμπόρων είπε ότι ακόμη και πολυκαταστήματα στον Βόλο, δεν άνοιξαν.

Ασύμφορη είναι οικονομικά η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και εκτός από τα μικρά εμπορικά καταστήματα που έμειναν κλειστά στην αγορά του Βόλου, δεν άνοιξαν ούτε και κάποια πολυκαταστήματα, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος. Όπως είπε, οι έμποροι τοπικά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, καθώς αναγνωρίζουν και οι ίδιοι ότι πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία η κατάργηση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

“Δεν μπορούμε να μπούμε σε μία τέτοια λογική, διότι για τα δικά μας καταστήματα είναι μία πολύ κοστοβόρα κατάσταση να λειτουργούμε και Κυριακές. Πέρα από τις εορταστικές περιόδους, η Κυριακή έχει περισσότερα έξοδα απ’ ότι έσοδα και αυτό φαίνεται από το ότι, πέρα από τις επιχειρήσεις μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, την Κυριακή γύρισαν την πλάτη και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Φτάσαμε σε σημείο, ακόμη και μεγάλες επιχειρήσεις που οι ίδιες πίεσαν την τότε κυβέρνηση να λάβει απόφαση για να λειτουργούν και τις Κυριακές, ήδη βλέπουν τα αποτελέσματα. Δεν μπορούν να συμβάλλουν στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων”, ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.

Εξυπηρετούνται μόνο τα μεγάλα συμφέροντα

Ο πρόεδρος των εμπόρων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, έπρεπε να επανεξετάσουν το θέμα του ανοίγματος τις Κυριακές αυτή την περίοδο, αλλά ενέδωσε στις πιέσεις των μεγάλων συμφερόντων κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως τα εκπτωτικά χωριά μεγάλων αλυσίδων που λειτουργούν και φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα τις Κυριακές, όμως όλες οι περιοχές δεν είναι ίδιες. Δεν μπορεί να συγκριθεί το ιστορικό κέντρο των Αθηνών με το εμπορικό κέντρο του Βόλου ή κάποιας άλλης πόλης. Είναι άλλα τα δεδομένα, ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.
Όπως είπε, η Κυριακή απαιτεί μεγάλο ρεύμα τουριστών, για να αξίζει να λειτουργήσουν τα καταστήματα. Αν είναι να αναμοχλεύεται το ίδιο πελατολόγιο τις Κυριακές σε όλες τις περιοχές, ανεξάρτητα της ημέρας, στο τέλος του μήνα, είναι τα ίδια χρήματα που θα ξοδευτούν, τόνισε.
Ο πρόεδρος των εμπόρων ανέφερε ότι, θα μπορούσαμε να δούμε τις Κυριακές σε περίπτωση που τοπικά ο τουρισμός θα παρέμενε μέσα στην πόλη, γιατί ο Βόλος και η Μαγνησία μπορεί να είναι τουριστικές περιοχές, όμως στο κέντρο του Βόλου, δεν κάθονται τόση ώρα οι τουρίστες, για να πούμε ότι έχει νόημα για την εμπορική αγορά. “Από τη στιγμή που έχουμε επιχειρήσεις, σημαίνει ότι κάνουμε το λογαριασμό, κοιτάμε τα έσοδα και τα έξοδα και την Κυριακή τα έξοδα είναι περισσότερα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι και να σταματήσει επιτέλους αυτή η καραμέλα ότι οι έμποροι δεν θέλουν να δουλέψουν και είναι τεμπέληδες. Δεν είμαστε τεμπέληδες, είμαστε έμποροι, είμαστε επιχειρηματίες και μετράμε το οικονομικό συμφέρον μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναμονή για την επόμενη υπουργική απόφαση
Ο κ. Οντόπουλος είπε ότι οι έμποροι περιμένουν την επόμενη υπουργική απόφαση, για να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτό, όμως υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις, τόσο από τα πρωτοβάθμια σωματεία όσο και από την ΕΣΕΕ και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να σταματήσει η πρόθεση αυτή που έχει η κυβέρνηση, γιατί φαίνεται ότι υπάρχει μία πρόθεση πλήρους απελευθέρωσης της κυριακάτικης λειτουργίας και είναι κάτι το οποίο δεν θα επιτρέψουμε.
Ο ίδιος είπε, ότι δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για να ανοίξει η αγορά αυτές τις δύο Κυριακές και οι έμποροι θεωρούν ότι υπάρχει σκοπιμότητα και ενέδωσαν κάποιοι στις πιέσεις των μεγάλων πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών, σε βάρος της μικρής επιχειρηματικότητας.

magnesianews.gr

Previous ArticleNext Article