ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Η ιστορία του «πιο τυχερού ανθρώπου της Καρδίτσας» που κέρδισε 2 εκατ. ευρ και βρήκε τραγικό τέλος

Τον αποκάλεσαν «πιο τυχερό άνθρωπο της Καρδίτσας», αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός, όπως φάνηκε, έπεσε στο κενό λίγα χρόνια αργότερα. Ο Στέφανος Τσιλιμίγκας είδε την τύχη να του χαμογελά και να του κλείνει το μάτι το 2006 όταν και κέρδισε τον πρώτο λαχνό του λαχείου που μοίραζε περίπου 2.000.000 ευρώ.
Μια οκταετία αργότερα, όμως, ήρθε η απόλυτη ανατροπή και μια εξέλιξη που πάγωσε τους πάντες και βύθισε στην απόλυτη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους.

Το καθαρό ποσό το οποίο μπήκε στον τραπεζικό λογαριασμό του ήταν σχεδόν 1.200.000 ευρώ. Ο Στέφανος, παιδί αγωνιστών της ζωής και βιοπαλαιστών από το χωριό Πεδινό του Δήμου Παλαμά στην Καρδίτσας, ήταν από εκείνους που επέμεναν ότι η ζωή του δεν θα άλλαζε σημαντικά από τα χρήματα. Και σε αντίθεση με άλλους που το λένε αλλά δεν το κάνουν, εκείνος κράτησε την «υπόσχεσή» του. Φυσικά και είδε τα πράγματα να γίνονται πιο απλά και εύκολα για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά μέχρι εκεί.

Το παιδικό όνειρο που απέβη μοιραίο

Δεν έκανε τις λεγόμενες «τρέλες», αντιλαμβανόμενος ότι τα λεφτά κάποτε θα τελείωναν χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Το μόνο «λούσο» που επέτρεψε στον εαυτό του ήταν να εκπληρώσει ένα παιδικό όνειρό του. Να κάνει δικό του ένα σπορ αυτοκίνητο. Και το διθέσιο Honda που πάρκαρε πλέον μπροστά στο σπίτι του ήταν η απόδειξη ότι το είχε εκπληρώσει, γεγονός που του έφερε πληρότητα και ικανοποίηση, χωρίς να αναζητά άλλες καταναλωτικές συμπεριφορές ή να προκαλεί με τον βίο του.

Αντίθετα, πρώτα από όλους φρόντισε εκείνον που αναγνώρισε ως «ευεργέτη» του κι ας ήταν απλά ο άνθρωπος που του είχε πουλήσει απλά το λαχείο. Αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο ένα άτομο με ανάγκες και προβλήματα, ο Στέφανος δεν περιορίστηκε στο να του δώσει απλά ένα μικροποσό «για το καλό», όπως λέμε.
Φρόντισε να ενημερωθεί για την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο λαχειοπώλης και να τον βοηθήσει ώστε να αποπληρώσει τα σημαντικά χρέη του και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος.

Ανάλογη ήταν και η στάση του απέναντι στην οικογένειά του σε πρώτο βαθμό αλλά και τους συγχωριανούς του στη συνέχεια. Δεν ήταν από εκείνους τους νικητές που κρύβουν τα χρήματα, αλλάζουν περιοχή και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Ο Στέφανος Τσιλιμίγκας ήταν πάντοτε διαθέσιμος να βοηθήσει εκείνους που είχαν πραγματικές ανάγκες. Πρωτίστως την ίδια την μητέρα του, η οποία αντιμετώπιζε ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ στήριξε με αυτά τα λεφτά την οικογένειά του.
Παρέμεινε στο χωριό, δίχως αλλάξει καν παρέες και συνέχισε να βρίσκεται με τους ανθρώπους που γνώριζε από μικρός.

Η ήρεμη ζωή και το ξαφνικό τέλος

Ήταν αποφασισμένος ότι στα 32 του χρόνια (όταν και κέρδισε το λαχείο) δεν θα άλλαζε ούτε συνήθειες, ούτε χαρακτήρα, ούτε καν δουλειά.

Αν και εκατομμυριούχος, συνήθιζε να πηγαίνει μαζί με τον πατέρα του στα χωράφια και στην καλλιέργεια βαμβακιού. Αυτό το σκηνικό διατηρήθηκε για 8 χρόνια όταν πλέον ο θόρυβος και το ενδιαφέρον ή η και η περιέργεια για τον «πιο τυχερό άνθρωπο της Καρδίτσας» είχε πλέον καταλαγιάσει, αφού και ο ίδιος δεν συντηρούσε την στερεοτυπική εικόνα και αντίληψη του νεόπλουτου.
Ο 40χρονος είχε πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του ξημερώματα Κυριακής, μετά από νυχτερινή διασκέδαση.
Στο μπλε σπορ Honda ήταν μόνος, ενώ πίσω του ακολουθούσε ένα δεύτερο αυτοκίνητο με φίλους που είδαν το σκηνικό τρόπου που ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους.
Περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από το χωριό, έχασε τον έλεγχο του αμαξιού το οποίο κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι με αποτέλεσμα ο Στέφανος να βρει τραγικό τέλος…
Μέσα σε 8 χρόνια είχε γνωρίσει και τις δύο όψεις του νομίσματος που ονομάζεται τύχη. Είχε δει την ζωή του να αλλάζει από ένα καπρίτσιο της και να φεύγει από μέσα του μερικά χρόνια μετά, βυθίζοντας σε απόλυτη θλίψη όλους όσοι τον γνώριζαν.

Πηγή: menshouse.gr

Previous ArticleNext Article