Ειδήσεις, Κοινωνία

Έρχεται συναινετικό διαζύγιο με ένα κλικ στο gov.gr

«Έχουν εκδοθεί πάνω από 400 χιλιάδες ήδη ευρωπαϊκά πιστοποιητικά covid και πάνω από 1,5 εκατομμύριο ελληνικά πιστοποιητικά που σημαίνει ότι οι πλατφόρμες για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δείχνουν να έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και μάλιστα για τα ευρωπαϊκά και πολύ πριν ξεκινήσει η εφαρμογή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο που είναι την 1η Ιουλίου» τόνισε αναφερόμενος στα Παραπολιτικά fm.

Για την δημιουργία επιχείρησης με ένα κλικ ανέφερε πως «Αυτό είναι ένα μεγάλο project και για την οικονομική ανάπτυξη και για την επιχειρηματικότητα καθώς οι ατομικές επιχειρήσεις είναι περίπου το 70% της επιχειρηματικότητας της χώρας. Μέχρι σήμερα για να κάνει κάποιος σύσταση ατομικής επιχείρησης είχε αρκετές επισκέψεις σε υπηρεσίες και ήδη έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με την εθνική αρχή διαφάνειας για να δούμε πως αποτυπώνονται αυτές οι παρεμβάσεις μας οι ψηφιακές οι απλουστευτικές στους δείκτες διαφάνειας που υπάρχουν διεθνώς και ειδικά σε διαδικασίες όπως η ατομική επιχείρηση νομίζω ότι το γεγονός ότι μπορεί κάποιος από το σπίτι του πλέον σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και με την γενική γραμματεία εμπορίου να μπει σε μια πλατφόρμα και να κάνει όλη τη δουλειά από το σπίτι του νομίζω ότι μειώνει και τα διοικητικά βάρη για τις επιχειρήσεις αλλά και τα «γρηγορόσημα» αλλά έχει και πολύ θετική επίπτωση σε αυτό που λέμε διαφάνεια».

Προανήγγειλε το άυλο συναινετικό διαζύγιο λέγοντας πως «Στο πλαίσιο που έχουμε πει ότι θα ψηφιοποιήσουμε όλα τα γεγονότα ζωής του πολίτη και αυτό είναι ένα γεγονός ζωής έχουμε πει ότι οι διαδικασίες που μπορεί να συμβούν στην οικογενειακή ζωή του ανθρώπου ότι θα πρέπει να διεκπεραιώνονται εύκολα και με το λιγότερο δυνατό κόστος για τον πολίτη. Συνεπώς η διαδικασία του άυλου συναινετικού διαζυγίου υπό την έννοια ότι είναι μια διαδικασία χωρίς δικαστικές παρεμβάσεις μπορεί να γίνει μέσα από μια πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν και οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι, τηρείται η νομοθεσία σε ότι αφορά τις προθεσμίες που δίνει ο νόμος άρα ουσιαστικά η διαδικασία δεν αλλάξει αλλά ψηφιοποιείται μέσα από μια πλατφόρμα και γίνεται πολύ πιο απλή».

Για τις άδειες οδήγησης είπε πως έχουν ψηφιοποιήσει αρκετές διαδικασίες του υπουργείου Μεταφορών «ξεκινώντας από την προσωρινή άδεια οδήγησης την οποία μπορεί κάποιος να πάρει από το gov.gr εύκολα. Έχουμε ψηφιοποιήσει και απλουστεύσει την αντικατάσταση του διπλώματος λόγω φθοράς ή κλοπής. Έχουμε ψηφιοποιήσει την έκδοση αντιγράφου διπλώματος και μέσα στον Ιούλιο θα βγει και η ανανέωση του διπλώματος είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω κάποιων επαγγελματικών ορίων που υπάρχουν στο νόμο το οποίο είναι λίγο πιο πολύπλοκο project γιατί συμπεριλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις αλλά είναι όλα έτοιμα. Περιμένουμε κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών για να μπορέσει να υλοποιηθεί και μέσα στο καλοκαίρι και η ανανέωση θα είναι έτοιμη. Από εκεί και πέρα προχωράμε για το μεγάλο project που είναι η ψηφιοποίηση της αρχικής άδειας οδήγησης αλλά και η μεταβίβαση οχήματος ξεκινώντας από την αντικατάσταση της άδειας του οχήματος και θα πάμε και στη μεταβίβαση οχήματος σε περιπτώσεις αγοροπωλησίας».

Previous ArticleNext Article