Αθλητικά, Ειδήσεις, Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός Ολυμπιονίκης στην Κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος!

Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά το πρώτο μετάλλιο στο Τόκιο ήρθε και είναι χρυσό! Ολόχρυσο για την ακρίβεια όπως και η επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου ο οποίος ήταν συγκλονιστικός.

Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης στα πρώτα 500 μέτρα είδες τους Μπορτς και Νίλσεν να ξεκινούν καλύτερα αλλά φρόντισε να μη χάσει επαφή και μετά από λίγο εξαπέλυσε την επίθεση του.

Λίγο πριν τα χίλια μέτρα πέρασε πρώτος και δεν ξανακοίταξε πίσω!

Με σταθερό ρυθμό, με φοβερή συγκέντρωση κράτησε το προβάδισμα και όταν οι αντίπαλοι του προσπάθησαν να κάνουν την επίθεση τους, ανέβασε κι ο ίδιος στροφές και αύξησε τη διαφορά κατακτώντας το χρυσό!

Ολυμπιακό ρεκόρ και πρώτο χρυσό!

Μάλιστα με το 6:40.45 ο Έλληνας Στέφανος Ντούσκος έσβησε το 6:41.34 του Νεοζηλανδού και απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους κωπηλάτες που έχουν περάσει και ο κορυφαίος στην μεγάλη διοργάνωση.

Πέρα όμως από το Ολυμπιακό ρεκόρ, το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Τόκιο, είναι και το πρώτο χρυσό της κωπηλασίας στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τέταρτο συνολικά μετάλλιο!

Το πρώτο είχε έρθει στην Αθήνα με τους Πολύμερο και Σκιαθίτη στο διπλό σκιφ ελ. βαρών (χάλκινο), ενώ το δεύτερο ήταν και πάλι από τον Πολύμερο στο Πεκίνο, αλλά αυτή τη φορά με δίδυμο τον Δημήτρη Μούγιο (ασημένιο).

Το τρίτο μετάλλιο ήρθε στο Λονδίνο από τις Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στην ίδια κατηγορία των γυναικών.

Η τελική κατάταξη

1.Στέφανος Ντούσκος 6:40.45

2.Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66

3.Νταμίρ Μάρτιν (Κροατία) 6:42.58

4.Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73

5.Αλεξάντερ Βιαζόνκιν (Ρωσία) 6:49.09

6.Μιντάουγκα Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60

Duskos_Pin

protothema.gr

Previous ArticleNext Article