ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS

Αποσύρθηκαν 34,5 τόνοι κοτόπουλων και δεκάδες χιλιάδες αυγών που επιχείρηση προωθούσε ως δήθεν βιολογικά

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι εποπτευόμενοι φορείς, υλοποιώντας την πολιτική βούληση του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού για αυστηρούς και δίκαιους ελέγχους σε όλο το φάσμα της παραγωγής και σε όλα τα προϊόντα, με στόχο την προστασία παραγωγών και καταναλωτών, οδηγούν στα αρμόδια όργανα μία ακόμα περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίας.

Κατόπιν συντονισμένων ελέγχων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σε όλη τη χώρα και ενεργειών του υπεύθυνου Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης, αποσύρθηκαν από την αγορά 34,5 τόνοι κοτόπουλου και δεκάδες χιλιάδες αυγών, τα οποία διατέθηκαν στην αγορά από επιχείρηση της Κρήτης ως δήθεν βιολογικά, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές κατά την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις. Θα ακολουθήσει η εκ των ανωτέρω προβλεπόμενη διαδικασία κυρώσεων της επιχείρησης.

Οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχισθούν κατά τρόπο συστηματικό, δίκαιο και αυστηρό καθώς χρέος του ΥΠΑΑΤ είναι η προστασία παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας από δυσφημιστικά φαινόμενα. Εντολή του κ. Λιβανού είναι να μην υπάρχει καμία ανοχή απέναντι σε παρατυπίες και παρανομίες και κανείς να μη χαριστεί κανενός.

Previous ArticleNext Article