Αυτοκινητο, Ειδήσεις

Σοκάρει το ποσοστό θανάτων από μη χρήση ζώνης

Υπάρχει κόσμος που δεν φοράει τη ζώνη ασφαλείας! Απολύτως αναμενόμενα, κάθε περίπτωση ατυχήματος υπό τέτοια συνθήκη αποτελεί «φραγμένο» στοίχημα κατά οδηγού και επιβατών. Βρισκόμαστε στο 2021, στην καρδιά της ψηφιακότητας και της τεχνολογίας επί πάσας έκφανσης ανθρώπινης δραστηριότητας. Κι όμως, υπάρχει κόσμος που δεν φοράει τη ζώνη ασφαλείας! Απολύτως αναμενόμενα, κάθε περίπτωση ατυχήματος υπό τέτοια συνθήκη αποτελεί «φραγμένο» στοίχημα κατά οδηγού και επιβατών.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Ολλανδικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας SWOV, επικυρώνονται με σοκαριστική γλαφυρότητα τα αποτελέσματα από τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Το SWOV ανέλυσε τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και του δείκτη θνησιμότητας αυτών, στην περιοχή της Βόρειας Βραβάντης. Μια επαρχία της Ολλανδίας, όπου κατοικούν περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Από αυτούς, την περίοδο 2018-2019, έχασαν τη ζωή τους οι 243 σε τροχαία δυστυχήματα. Περίπου ο μισός αριθμός αφορά οδηγούς και επιβάτες, ένα τέταρτο από το υπόλοιπο μισό ποδηλάτες και το εναπομείναν ποσοστό πεζούς – δικυκλιστές.Διαβάστε Επίσης

Από τους 119 επιβαίνοντες αυτοκινήτων που προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων από τροχαία, οι 44 θα μπορούσαν να είχαν γλυτώσει απλά και μόνο φορώντας τη ζώνη ασφαλείας! Στον 21ο αιώνα και εν μέσω πλειάδας συστημάτων ασφαλείας, ένα 36,9% αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το πιο θεμελιώδες – και το πλήρωσε με τη ζωή του. Οι 19 εκ των 45 βρήκαν τραγικό θάνατο όταν πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο, ενώ οι 26 τραυματίστηκαν θανάσιμα από την πρόσκρουση σε τιμόνι, ταμπλό και καθίσματα. Η έρευνα δεν αναφέρει χρονολογίες εμπλεκομένων οχημάτων, ωστόσο ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην Ολλανδία είναι τα 11 έτη. Κάτι που σημαίνει πως πολλά από τα μοντέλα στα οποία οδηγοί ή επιβάτες δεν φορούσαν ζώνη, διέθεταν την αντίστοιχη ηχητική ειδοποίηση.

Πηγή: autogreeknews.gr

Previous ArticleNext Article