top, Θέατρο, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Ένα ζευγάρι στο Φεγγάρι” στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

Η βωβή ρομαντική κομεντί με ζωντανή μουσικήΈνα ζευγάρι στο Φεγγάρι” από την ομάδα Art Vouveau παρουσιάζεται στον 8ο Μύλο παραστατικών Τεχνών την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος.

Μια φαινομενικά απλή ιστορία για ένα ζευγάρι που ζει κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην πνιγερή καθημερινότητα.

Την ίδια εποχή που ο άνθρωπος πάτησε στο Φεγγάρι. Την εποχή που επιτυγχάνεται ένα μεγάλο επίτευγμα για την ανθρωπότητα. Ένα επίτευγμα στο οποίο συμμετείχε συναισθηματικά όλη η Υφήλιος.

Το “Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι” αποτελεί μια παραβολή σχετικά με τον άνθρωπο που παλεύει να ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζει η πραγματικότητα.

Οι ήρωες της ιστορίας, είναι ένα ζευγάρι σε τέλμα, εγκλωβισμένο σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα επιβίωσης. Ήρωες που μένουν στάσιμοι απέναντι στα προβλήματά τους, ενώ υπαρξιακά αναζητούν με μανία ένα ταξίδι μακριά από αυτά.

Δραματουργική επιμέλεια: Λένος Χρηστίδης

Σκηνοθεσία: Θανάσης Μεγαλόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Παπαναστασίου

Φωτισμοί-βίντεο: Στάθης Μήτσιος

Μουσική σύνθεση-πιάνο: Γιάννης Σελέκος

Παίζουν: Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου

Ακουστική περιγραφή: Liminal

Είσοδος: 2€

 Τα έσοδα των εισιτηρίων θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια την ίδια μέρα των εκδηλώσεων από την Connectiva, Βενιζέλου 133 και ώρες 10:00-14:00, καθώς και στον χώρο κάθε εκδήλωσης 45 λεπτά πριν την έναρξη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους γίνεται με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω:

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης από Covid-19, βεβαίωση αρνητικού PCR test 72 ωρών ή rapid-test 48 ωρών.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ, κλειστούς και ανοιχτούς.

Ο 8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το ΣΜουΘ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η θεατρική ομάδα Art Vouveau ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα. Ένας από τους βασικούς στόχους της ομάδας είναι να επικοινωνήσει την δουλειά της σε φεστιβάλ θεάτρου εντός και εκτός συνόρων.

 Έχει ήδη λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων είναι το 5ο και 6ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Θεάτρου της Προύσας (Τουρκία), το 20ο Φεστιβάλ Θεάτρου της Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα (Τουρκία), το Santorini Arts Factory Festival, το Φεστιβάλ του Θεάτρου Αλώνι (Πήλιο), το 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος (Ελευσίνα), κα.

Παράλληλα, βασική προτεραιότητα της ομάδας είναι η διεξαγωγή σεμιναρίων βωβού θεάτρου.

Επίσης, είναι συνεργαζόμενο μέλος του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων.

Έχει συμμετάσχει σε δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου όπως διοργάνωση σεμιναρίου στη Λέσχη Φιλίας Γκράβας, ανοιχτή παράσταση για τους πρόσφυγες στο camp του Ελαιώνα, κ.α.

Previous ArticleNext Article