ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

«Στο κόκκινο» η Καρδίτσα με εισήγηση των ειδικών -Παράταση μέτρων στη Λάρισα

Τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο καιρό στις Σέρρες και στην Καρδίτσα οδήγησε την επιτροπή των επιδημιολόγων στην απόφαση οι συγκεκριμένες περιοχές να μπουν στο κόκκινο.

Να παραμείνουν στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη και ακόμη δέκα περιοχές εισηγήθηκε πριν από λίγο η επιτροπή επιδημιολόγων, ενώ αποφάσισε πως πρέπει να ανέβουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη οι Σέρρες και η Καρδίτσα. Θυμίζουμε -οτι τις τελευταίες ημέρες στην Καρδίτσα καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε σχ΄σεση πάντα με τον πληθυσμό της. Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 29, την Κυριακή 21, το Σάββατο 35 και την Παρασκευή 45 Φαίνεται πως η αύξηση των κρουσμάτων στις δύο περιοχές οδήγησε τους επιδημιολόγους στην απόφαση να μπουν στο κόκκινο και αυτές οι δύο περιοχές. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες είχε παρατηρηθεί πως αρκετοί Θεσσαλονικείς επέλεγαν τις γειτονικές Σέρρες για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην συμπρωτεύουσα.
Έτσι τα μέτρα παρατείνονται στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.
Η επίσημη απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία μετά και την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής αύριο.
Να σημειωθεί ότι στις περιοχές που εφαρμόζεται μίνι lockdown ισχύουν:
Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επιπλέον αύριο θα παρουσιαστούν στους «33» της Επιτροπής και το κυβερνητικό σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους και αφού συνεδριάσουν θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Στόχος είναι οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μία καθημερινότητα, χωρίς περιορισμούς.

Previous ArticleNext Article