ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Γουργουλιάνης: Ορατός ο κίνδυνος για 500 θανάτους ανεμβολίαστων τους επόμενους μήνες στη Λάρισα

Τον κίνδυνο να πεθάνουν μέσα στους επόμενους μήνες ακόμη και 500 ανεμβολίαστοι στη Λάρισα έθεσε χθες το μεσημέρι μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο καθηγητής της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Κώστας Γουργουλιάνης.

Ο κ. Γουργουλιάνης σημείωσε χαρακτηριστικά πως αν υπάρχουν 100.000 ενήλικες ανεμβολίαστοι στη Λάρισα, η στατιστική ανάλυση λέει πως 50.000 από αυτούς θα μολυνθούν με κορονοϊό, ενώ οι 5.000 από αυτούς (το 10%) θα νοσηλευτούν. Από αυτούς οι 500 (το 10%) θα καταλήξουν στη ΜΕΘ. Ωστόσο σημείωσε πως αυτό το μακάβριο νούμερο μπορεί να αλλάξει αν όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πειστούν για την ανάγκη να το κάνουν έστω και τώρα, ενώ ανέφερε πως φτάσαμε στο σημείο σε οικογένεια ανεμβολίαστων στη Λάρισα, κάποιος που έκανε το εμβόλιο να το κρύβει(!) αντί να συμβαίνει το αντίθετο.

Το χειρότερο όλων είναι σημείωσε ο καθηγητής ότι με την έξαρση των κρουσμάτων στη Λάρισα «μπλοκάρει» το πανεπιστημιακό, ανοίγουν και άλλες κλίνες covid εις βάρος άλλων κλινικών , πάνε πίσω χειρουργεία και θεραπείες για άλλες παθήσεις, ενώ και οι ίδιοι οι ασθενείς φοβούνται πλέον να προσεγγίσουν το νοσοκομείο, φοβούμενοι ότι θα κολλήσουν
Τέλος επανέλαβε ότι ίσως θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών, αφού αποδεδειγμένα πλέον δεν υπάρχει καμιά παρενέργεια για τους ενήλικες από το εμβόλιο, ενώ διευκρίνισε πως είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο από έρευνες πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τον εμβολιασμό για τις έγκυες γυναίκες.

thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article