Αστυνομικά νέα

Ψυχώ στα Γρεβενά: Αφού βίασε και σκότωσε τη μητέρα του, την έπλυνε, την έντυσε και φώναξε το γραφείο τελετών

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της δολοφονίας της 85χρονης γυναίκας από το Κοσμάτι Γρεβενών από τα χέρια του 59χρονου γιου της, καθώς, όπως αναφέρει στο protothema.gr, άτομο από το γραφείο τελετών στο οποίο απευθύνθηκε πρώτα ο μητροκτόνος αμέσως κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του.

Όπως αναφέρει ο 59χρονος γυμναστής στο επάγγελμα το πρώτο που του είπε ήταν πως η μητέρα του είχε σκοτωθεί από πτώση μέσα στο σπίτι τους:

«Από την εμπειρία μου και μόνο κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τον συγκεκριμένο τυχαίνει να τον γνωρίζω. Ήρθε και μου είπε πως είχε σκοτωθεί η μητέρα του από πτώση και όχι από κάποια παθολογικά αίτια. Μου είπε πως είχε πάει να γυμναστεί κι όταν γύρισε στο σπίτι του είδε τη μητέρα του χτυπημένη»αναφέρει και προσθέτει:

«Του εξήγησα την όλη διαδικασία και πώς μπορεί να γίνει η τελετή. Του είπα ότι χωρίς χαρτί από γιατρό, με άλλα λόγια πιστοποιητικό θανάτου, δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Μου είπε πως την είχε ντύσει, την είχε πλύνει, της είχε κλείσει με βαμβάκι στόμα και μύτη, κοινώς είχε κάνει όλη τη διαδικασία. Κάποιος που χάνει τη μητέρα του δεν έχει την ψυχραιμία να κάνει όλα αυτά. Από την πείρα μου προσπάθησα να τον διώξω και να καλέσω την αστυνομία».

Σύμφωνα με τον ειδικό εκείνος ζήτησε να γίνει παραλαβή κολπικών και πρωκτικών υγρών ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια:

«Εμείς την τελετή την κάναμε την Τετάρτη κανονικά, όλα αφιλοκερδώς στο Κοσμάτι στο χωριό της. Πήγαμε στη Θεσσαλονίκη τη σορό για νεκροψία-νεκροτομή όλα τα κάναμε εμείς. Εγώ ζήτησα από την ιατροδικαστική να γίνει παραλαβή κολπικών και πρωκτικών υγρών. Έπρεπε να βγει στην επιφάνεια όλη η αλήθεια. Αν είχε πάει σε άλλο γραφείο τελετών, ίσως να είχε πάρει κάποιο πιστοποιητικό θανάτου με πληρωμή φυσικά και να μην είχαμε μάθει ποτέ την αλήθεια. Κάθε φορά που ερχόταν στο μαγαζί γιατί δεν τον λες και φυσιολογικό, πάντα προσπαθούσαμε να είμαστε ψύχραιμοι και να του κάνουμε έτσι λίγο πλάκα. Δεν το λες νορμάλ και φαίνεται. Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο μαζί του γιατί χάνει την ψυχραιμία του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Συνελήφθη ο 59χρονος γιος της σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία με δόλο και βιασμό.

Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (15-12-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Γρεβενών, 59χρονος ημεδαπός, γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του 59χρονου προέκυψε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, δεδομένων και ευρημάτων που ανέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (14-12-2021) εντός της οικίας τους, ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της μητέρας του, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article