top, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, Μαγνησία, Μουσεία, ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μαρτάκια βραχιολάκια»-Διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου (ώρα 10:30-11:30)διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο «Μαρτάκια βραχιολάκια», για σχολικές ομάδες Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού του Βόλου.

Οι μικροί μαθητές, αναβιώνοντας ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, θα δημιουργήσουν όμορφα χειροποίητα βραχιόλια από απλά υλικά, όπως κορδόνια και χάντρες. Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή γιαπωνέζικη τεχνική του Kumihimo, που μεταφράζεται ως μαζεμένα νήματα και χρησιμοποιεί το δέσιμο αντί για την ύφανση ή το πλέξιμο, τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους βραχιολάκια για να καλωσορίσουν την άνοιξη και να προστατευτούν, σύμφωνα με την παράδοση, από τον καυτό ήλιο του Μαρτίου!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση mpk@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, σχολική μονάδα, την τάξη και τον αριθμό μαθητών. Στη συνέχεια, θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή της τάξης τους στη διαδικτυακή δράση.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος Τ: 24210 29844

Previous ArticleNext Article