Ειδήσεις, Ελλάδα, ΠΑΙΔΙ

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός 2χρονος που κατάπιε φασόλι – Οι γονείς δώρισαν τα όργανά του

Ένα αγοράκι 2,5 χρόνων από το Αγρίνιο κατάπιε φασόλι που δυστυχώς του έφραξε τον αεραγωγό και οι εξελίξεις είναι πολύ δυσάρεστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Το αγοράκι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατάπιε ένα φασόλι με αποτέλεσμα να προκληθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και η νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Πληροφορίες του sinidisi.gr αναφέρουν ότι η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με αποτέλεσμα το παιδάκι να είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Την πιο συγκλονιστική και μεγαλειώδη απόφαση της ζωής τους πήραν έξω από την ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείο στο Ρίο, οι γονείς του μικρού Γιωργάκη.

Οι γονείς, όπως αναφέρει στο protothema.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ παιδίατρος Ανδρέας Ηλιάδης πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του 2,5 ετών παιδιού τους, ώστε να σωθούν άλλα παιδιά.

«Πριν από λίγη ώρα οι γονείς, που είναι αρκετά νέοι σε ηλικία, πήραν την μεγάλη και γενναία απόφαση και επιθυμούν, όπως λένε οι ίδιοι, να σωθούν άλλα παιδάκια από τα όργανα του μικρού τους γιου, του Γιωργάκη. Αυτό είναι το μεγαλείο της ψυχής και κάτι πολύ συγκλονιστικό, καθώς δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να γίνεται δωρεά οργάνων από αυτή την ηλικία. Έχει δοθεί ήδη η εντολή, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες».

Όπως αναφέρει ο γιατρός, ο Γεωργάκης έδωσε ένα μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή: «Ο μικρός Γεωργάκης την Παρασκευή έδωσε έναν μεγάλο αγώνα εδώ στο νοσοκομείο μας. Ήρθε από το νοσοκομείο Αγρινίου με καρδιακή ανακοπή. Ανατάχθηκε από τους γιατρούς στο Αγρίνιο επιτυχώς, αλλά ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα με αποτέλεσμα να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος. Έγινε μεγάλη μάχη για να σωθεί από την ομάδα. Έγιναν τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου, ενημερώθηκαν οι γονείς και πήραν την μεγάλη και συγκλονιστική απόφαση. Δυο καταπληκτικοί γονείς, που μόλις ενημερώθηκαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, αποφάσισαν μετά την διάγνωση να δωρίσουν τα όργανα του μικρού τους γιου. Μιλάμε για δυο νέους ανθρώπους. Έχουν άλλα δυο παιδιά με τον Γιωργάκη να είναι το μικρότερο παιδί τους».

protothema.gr

Previous ArticleNext Article