Ειδήσεις, Μαγνησία, Μαγνησία

Πέθανε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος, έπειτα από σύντομη νοσηλεία τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε εισαχθεί κι άλλες φορές για παρακολούθηση στο Νοσοκομείο και για τελευταία φορά εισήχθη στις 15 Μαρτίου, καθώς είχε προσβληθεί και από κορωνοϊό. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, ο 78χρονος πρόεδρος της ΕΒΟΛ δεν τα κατάφερε και κατέληξε στην κλινική covid όπου και νοσηλευόταν.

Ο Νικήτας Πρίντζος ήταν αδελφός του γιατρού και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Πρίντζου, με καταγωγή από το Αερινό Μαγνησίας, και μαζί ασχολήθηκαν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία δημιουργώντας την μεγάλη χοιροτροφική μονάδα. Διετέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ από το 2000 μέχρι και σήμερα ενώ ήταν ο άνθρωπος που εκτόξευσε επιχειρηματικά ως πρόεδρός της τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ.

Με το όραμά του κατάφερε να ενισχύσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της περιοχής και ταυτόχρονα να κάνει την ΕΒΟΛ μία σύγχρονη γαλακτοβιομηχανία με τα προϊόντα της να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, αφού εξόπλισε το εργοστάσιο γάλακτος, στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, με σύγχρονα μηχανήματα, ανέπτυξε ένα μεγάλο δίκτυο μεταφορών και κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του το 2020 να δημιουργήσει κέρδη στην εταιρεία που ανήλθαν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με την ρευστότητα του Συνεταιρισμού να είναι σημαντική και να σχεδιάζονται επενδύσεις, ενώ ο Συνεταιρισμός δεν είχε δανειακές υποχρεώσεις ούτε και οφειλές.

Πριν λίγο καιρό προχώρησε επένδυση άνω των 2 εκατ. ευρώ σε μηχανήματα και εξοπλισμό, ενώ ο επόμενος στόχος ήταν να βρεθεί η ΕΒΟΛ στο επίκεντρο της αγοράς, της διακίνησης, της διανομής και της κατανάλωσης με τη δημιουργία δύο κέντρων διανομών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

zougla.gr

Previous ArticleNext Article